Τετάρτη 22 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ - ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ
«Κόκκινη κάρτα» σε ΠΑΟ, Γιάννενα και ΟΦΗ

Με (μάλλον αναμενόμενες) «καμπάνες» -σύμφωνα με πληροφορίες- ξεκίνησε χθες, στο Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης (ΠΟΑ) της ΕΠΟ, η σχετική διαδικασία για τις ΠΑΕ της Super League. Παρά το γεγονός ότι η Ομοσπονδία κάλυψε τα πάντα με ακατανόητη μυστικότητα (ακόμα και το ποιες εταιρείες κλήθηκαν στο όργανο), οι πληροφορίες θέλουν να εξετάστηκε ο φάκελος που υπέβαλλαν οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Βέροια, Ξάνθη.

Η εισήγηση -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- για τις τρείς πρώτες ήταν αρνητική, λόγω απουσίας σημαντικών (οικονομικής υφής) δικαιολογητικών. Τις πληροφορίες διαδέχτηκαν διαρροές, για πίστη σε Παναθηναϊκό και ΠΑΣ και ΟΦΗ ότι τελικά θα πάρουν άδεια από την Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης. Μόνο που δεν προκύπτει πώς αυτό θα συμβεί, χωρίς παραβίαση κανονισμών.

Ας δούμε τι προβλέπεται (σ.σ. δικές μας οι υπογραμμίσεις). Στο άρθρο 7 παράγραφο 2 του Κανονισμού Αδειοδότησης ρητά αναφέρεται πως το ΠΟΑ αποφασίζει «...βάσει των υποβληθέντων εγγράφων, εντός της προθεσμίας υποβολής». Στο άρθρο 9 παρ. 3 ορίζεται πως η ΠΑΕ «... πρέπει να επιστρέψει όλα τα έγγραφα, πριν την καταληκτική ημερομηνία». Μάλιστα, στο άρθρο 8 παρ. 1 εδ. η, προβλέπεται και πρόστιμο (από 1.000 έως 5.000 ευρώ) σε κάθε περίπτωση που «παραβιάζεται μια καταληκτική ημερομηνία».

Βάσει του άρθρου Α, παρ. 4 -στο «Παράρτημα ΙΙ: Διευκρινίσεις επί της Διαδικασίας»- είναι ξεκάθαρο ότι «... σε περίπτωση που υποβάλλονται έγγραφα μετά την ισχύουσα καταληκτική προθεσμία, αυτά δε λαμβάνονται υπόψη».

Βάσει του άρθρου Θ, παρ. 1 και 2 -στο «Παράρτημα ΙΧ: Διαδικασίες αξιολόγησης του εκδότη για τα χρηματοοικονομικά κριτήρια και απαιτήσεις»- ρητά επιβάλλεται: «1) Ολα τα απαιτούμενα έγγραφα - στοιχεία πρέπει να υποβάλλονται ως την υπάρχουσα αντίστοιχη καταληκτική ημερομηνία. 2) Οποιαδήποτε έγγραφα υποβάλλονται πέραν των καταληκτικών ημερομηνιών, δε γίνονται δεκτά, παρά μόνον, αν είναι συμπληρωματικά ή διευκρινιστικά των ήδη υποβληθέντων».

Στο «Δικονομικό Κανονισμό Λειτουργίας» προβλέπεται στο άρθρο 19, παρ. 1: «Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης, λαμβάνονται υπόψη μόνο ...τα εντός των προθεσμιών που τάχθηκαν με την εγκύκλιο του Τμήματος Αδειοδότησης, έγγραφα και ισχυρισμοί». Στην παρ. 4 του ίδιου άρθρου ορίζεται ότι «ρητά δεν επιτρέπεται η κατάθεση νέων αιτημάτων (εγγράφων, διακιολογητικών, ισχυρισμών κ.λπ.) και η αξιολόγησή τους κατά τη συζήτηση της υπόθεσης». Και στο άρθρο 20 ξεκαθαρίζεται: «Η υποψήφια ΠΑΕ δικαιούται να επικαλεσθεί μόνο τα προσκομισθέντα εγκαίρως, σύμφωνα με τις προθεσμίες της εγκυκλίου, έγγραφα».

Αντίθετα, για τις ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Βέροια και Ξάνθη η εισήγηση ήταν θετική. Η ΠΑΕ Αρης (λόγω διαδικασίας υπαγωγής στο άρθρο 99) δεν κατέθεσε φάκελο και δεν παίρνει αδειοδότηση. Οι επίσημες ανακοινώσεις των αποφάσεων του ΠΟΑ, αναμενόταν από χθες το βράδυ έως το πολύ την προσεχή Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ