Σάββατο 18 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής από Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα

Εντείνονται οι ετοιμασίες σε όλη τη χώρα

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 23 Μάη
Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 23 Μάη
Δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία σε όλη τη χώρα καλούν στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 23 Μάη για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν μαζική, αποφασιστική απάντηση στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Ενωση που επιδιώκουν να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), αξιοποιώντας τις πολύτιμες υπηρεσίες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Τα σχέδια κατάργησης των ΣΣΕ απειλούν να «γκρεμίσουν» όχι μόνο τους μισθούς αλλά και μια σειρά εργατικές κατακτήσεις που κατοχυρώνουν οι ΣΣΕ (επιδόματα, άδειες κ.τ.λ.). Αποτελούν «βόμβα» και για την Κοινωνική Ασφάλιση, αφού το ύψος των μισθών καθορίζει και το ύψος των συντάξεων, τους πόρους για τα Ταμεία, συνεπώς και όλες τις παροχές (Υγείας, Πρόνοιας κ.τ.λ.) Επιπλέον, κατάργηση των ΣΣΕ θα σημάνει ακόμα μεγαλύτερη εγκατάλειψη των ανέργων, αφού οι μισθοί καθορίζουν τα έσοδα του ΟΑΕΔ, ο κατώτατος μισθός διαμορφώνει το επίδομα ανεργίας.

Με αποφάσεις που πήραν τις προηγούμενες μέρες, στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ καλούν οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Τύπου - Χάρτου, Φαρμάκου, Λογιστών, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΤΜ, Εμφιαλωμένων Ποτών.

Ακόμα, τα Εργατικά Κέντρα: Αγρινίου, Αρτας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Λάρισας, Λαυρίου, Λευκάδας, Νάουσας, Παλλεσβιακό, Σάμου, Φωκίδας.

ΠΑΜΕ: Να μην εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας

Με χτεσινή του ανακοίνωση, το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη «να μην εγκαταλείψει τα δικαιώματά της. Να μην παραιτηθεί από τους σταθερούς όρους εργασίας, από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να πάρει τη ζωή της, το μέλλον της στα χέρια της για να μη ζήσει σε καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς.

Δεν υπολογίζουν τις ανάγκες μας. Η στάση των βιομηχάνων είναι προκλητική. Απαιτούν να μάθουμε να ζούμε με 500 ευρώ, να δουλεύουμε όσες ώρες έχουν ανάγκη τη μέρα, χωρίς σταθερή και μόνιμη εργασία. Μας θέλουν στη δουλειά με ψίχουλα, χωρίς κανένα δικαίωμα, σύγχρονους "άθλιους" να αναζητούμε διέξοδο στα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Εδώ και τώρα να γίνει καθολικό αίτημα των εργαζομένων η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας Συμβάσεων με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας. Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους χωρίς διακρίσεις με βάση την ηλικία, ως έναρξη για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις.

Αν δεν τους σταματήσουμε, η σύγχρονη δουλεία θα γίνει πραγματικότητα!»

Ετοιμασίες σε όλη τη χώρα

Η μάχη για τις ΣΣΕ εντείνεται σε όλη τη χώρα.

Προχτές, στα Γιάννενα, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ έκανε σύσκεψη.

Χτες, πρωτοβάθμια συνδικάτα εργατών αλλά και αυτοαπασχολουμένων του Βόλου έδωσαν συνέντευξη Τύπου καλώντας στην κινητοποίηση.

Στον Πειραιά, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων μπροστά στα συλλαλητήρια της Τρίτης έχει προγραμματίσει σήμερα περιοδείες σε Σκλαβενίτη στο Ικόνιο, ΣΠΡΙΝΤΕΡ, ΝΟΤΟΣ ΓΚΑΛΕΡΙ, ΛΙΡΟΪ - ΜΕΡΛΙΝ, ΤΖΑΜΠΟ, ΜΙΝΤΙΑ ΜΑΡΚ.

Τα παραρτήματα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, μπροστά και στα συλλαλητήρια στις 23 Μάη, προχωρούν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας. Συγκεκριμένα:

  • Τη Δευτέρα 20 Μάη, στο ΙΚΑ στο Ιλιον και στη ΔΕΗ στο Περιστέρι.
  • Την Τρίτη 21 Μάη στους ΟΑΕΔ σε Βύρωνα, Παλλήνη και Περιστέρι και στο ΙΚΑ στη Γλυφάδα.
  • Την Τετάρτη 22 Μάη στα ΙΚΑ σε Μενίδι και Ανω Λιόσια και στους ΟΑΕΔ σε Γαλάτσι και Ιλιον.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ) την Τετάρτη 22 Μάη, στις 7 μ.μ. στα γραφεία του ΕΚΑ (Γ' Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνη, 3ος όροφος) απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στα ΔΣ των σωματείων του κλάδου.

Οι Λαϊκές Επιτροπές

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 23 Μάη, η Λαϊκή Επιτροπή Πειραιά διοργανώνει σύσκεψη στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Συλλόγου Ικαριωτών (Μακεδονίας 46).

Οι Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Ανέργων Νίκαιας και Κορυδαλλού την Τρίτη στις 9 το πρωί θα κάνουν παρέμβαση στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στη Νίκαια (οδός Μούγλων). Για την Τετάρτη έχουν προγραμματίσει στις 6.30 μ.μ. πικετοφορίες στις γειτονιές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ