Τετάρτη 8 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Αντιδράσεις για τα νέα γυμνάσια ΗΠΑ - Ν. Κορέας

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Νέο κύκλο εβδομαδιαίων στρατιωτικών γυμνασίων ξεκίνησαν τη Δευτέρα χιλιάδες Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες στρατιώτες μετά από ανάπαυλα λίγων ημερών, προκαλώντας εκ νέου τις αντιδράσεις του στρατού της ΛΔ Κορέας που προειδοποίησε με αντίποινα «εάν πέσει έστω και μια οβίδα» στα βορειοκορεατικά χωρικά ύδατα.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα καλωσόρισε στο Λευκό Οίκο την πρόεδρο της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν Χίε στην πρώτη της επίσκεψη στην Ουάσιγκτον που συμπίπτει με την 60ή επέτειο της αμερικανο-νοτιοκορεατικής συμμαχίας και το τέλος του πολέμου της Κορέας (1950 - 1953). Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι δύο ηγέτες αναμενόταν να ανακοινώσουν μέτρα ή να εκτοξεύουν απειλές κατά της Πιονγκγιάνγκ, αφήνοντας παράλληλα και ένα μικρό παράθυρο για επανάληψη συνομιλιών. Σήμερα, η πρόεδρος Παρκ αναμένεται να δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό ομόλογό της, και να απευθύνει ομιλία στο αμερικανικό κογκρέσο.

Μέσα σε όλα αυτά, χτες βράδυ, η κεντρική τράπεζα της Κίνας έκλεισε λογαριασμό της Βορειοκορεατικής Τράπεζας Εξωτερικού Εμπορίου, υιοθετώντας τις αιτιάσεις των ΗΠΑ ότι αυτός χρησιμοποιούνταν για τη χρηματοδότηση του βορειοκορεατικού πυρηνικού προγράμματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ