Παρασκευή 3 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ
Αντιστέκονται στην απλήρωτη εργασία

Στην προκλητική στάση των μεγαλοπαραγωγών της Μανωλάδας που με τις πλάτες των αστικών κομμάτων και κυβερνήσεων προσλαμβάνουν εργάτες για τη συγκομιδή της φράουλας αλλά δεν τους πληρώνουν, αντιδρούν οι μετανάστες εργάτες γης στην περιοχή.

Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που προσπάθησαν να στήσουν οι μεγαλοπαραγωγοί, μετά την ένοπλη δολοφονική επίθεση σε βάρος περίπου 200 Μπαγκλαντέζων εργατών γης στους οποίους χρωστούν δεδουλευμένα έξι μηνών, δυσκολεύεται να σταθεί στα θερμοκήπια.

Οι εργοδότες, αφού απέλυσαν τους Μπανγκλαντέζους εργάτες, προσέλαβαν 150 περίπου Βούλγαρους. Οι εργάτες απαίτησαν να πληρώνονται το μεροκάματο στο τέλος της ημέρας φοβούμενοι μήπως κι αυτοί δεν πάρουν τα λεφτά τους. Η εργοδοσία δέχτηκε προφορικά τον όρο αλλά πέρασε περίπου μια βδομάδα από τότε και οι εργάτες δεν έχουν ακόμη πληρωθεί και αρνούνται να δουλέψουν. Θυμίζουμε ότι, εδώ και μέρες, το ΠΑΜΕ έχει ζητήσει συνάντηση με το υπουργείο Εργασίας για το θέμα.

Στο μεταξύ, την περασμένη Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του πρέσβη του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα, του δημάρχου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, εκπροσώπων των δύο συλλόγων παραγωγών φράουλας και μεταναστών εργατών. Εκτός από τους μετανάστες εργάτες κανείς δεν έθιξε ούτε τις συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης που επικρατούν στην περιοχή, ούτε το ότι δουλεύουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι. Οι υπόλοιποι προσπάθησαν να περάσουν προς τα έξω μετά τη σύσκεψη την ανάγκη να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να μην υπάρξουν προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποδείχτηκε ότι ο νόμος του κέρδους δεν έχει κανένα όριο(2013-04-21 00:00:00.0)
Τα κέρδη του κεφαλαίου στάζουν αίμα εργατών!(2013-04-20 00:00:00.0)
Βγάζουν λάδι τους μεγαλοφραουλάδες(2013-04-20 00:00:00.0)
Η σπίθα που έγινε φωτιά(2008-04-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ