Τετάρτη 24 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Προς αναζήτηση κυβέρνησης διαχείρισης

ΡΩΜΗ.--

Σειρά επαφών είχε χτες με τους προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας αλλά και αντιπροσωπείες των κομμάτων ο Πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, πιέζοντας τη διαδικασία για σχηματισμό κυβέρνησης, προκειμένου να μην ξεπεραστεί το όριο που θέτει το Σύνταγμα και λήγει εντός των επομένων 24ώρων. Ο Ναπολιτάνο εικάζεται ότι θα πιέσει για κυβέρνηση συνεργασίας και διαχείρισης της κρίσης υπό έναν πρωθυπουργό που θα επιλέξει, κάτι που σε γενικές γραμμές δεν αποκλείει ο Μπερλουσκόνι, που θέλει συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα.

Η στάση που θα κρατήσει το Δημοκρατικό Κόμμα, τελικά, εξεταζόταν αργά το βράδυ χτες σε συνεδρίαση της ηγεσίας του όπου επιβεβαιώθηκε η παραίτηση του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ο οποίος επέρριψε την ευθύνη «σε ορισμένους ανεύθυνους, εκ μέρους των οποίων θα πρέπει κάποιος ν' αναλάβει την ευθύνη». Ο Μπέπε Γκρίλο, ο λαϊκιστής κωμικός του οποίου το «Κίνημα των Πέντε Αστέρων» επανέλαβε ότι θα παραμείνει στην αντιπολίτευση, δήλωνε στη γερμανική Bild ότι η ιταλική οικονομία θα καταρρεύσει μέχρι τον Οκτώβρη και δε θα υπάρχουν λεφτά να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και επέμενε στην «αναγκαιότητα κάθαρσης του πολιτικού σκηνικού από πολιτικούς μπλεγμένους σε σκάνδαλα».

  • Το 70% των ιταλικών οικογενειών προμηθεύεται τρόφιμα από καταστήματα χαμηλού κόστους, προκύπτει από έρευνα του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ