Τετάρτη 24 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Απάντηση στις απειλές των ΗΠΑ

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

«Αν οι ΗΠΑ καταφύγουν σε οικονομικές ή οποιεσδήποτε άλλες κυρώσεις, θα πάρουμε μέτρα εμπορικού, οικονομικού, ενεργειακού και πολιτικού χαρακτήρα, που θα θεωρήσουμε αναγκαία για πειστική απάντηση», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ελίας Χάουα σε απάντηση των δηλώσεων της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρομπέρτα Τζέικομπσον, η οποία σε συνέντευξή της στο CNN ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε το ενδεχόμενο της επιβολής των κυρώσεων. Οι ΗΠΑ στηρίζουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Καπρίλες και δεν αναγνωρίζουν το νέο πρόεδρο.

Στο μεταξύ, σε αναδιάρθρωση του Υπουργικού Συμβουλίου προχώρησε ο νέος πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ανανεώνοντας το μισό Υπουργικό Συμβούλιο του πρώην Προέδρου Ούγκο Τσάβες, αν και τα υπουργεία - κλειδιά, όπως της Αμυνας, Εξωτερικών, Πετρελαίου και Πληροφοριών, οι υπουργοί παραμένουν ως έχουν.

Σε συνολικά 17 θέσεις υπουργών και υφυπουργών μπαίνουν πρόσωπα με καταξίωση στην κοινωνία και τον τομέα τους, όπως ο νέος υπουργός Υγείας, ο δρ. Γκιλμπέρτο Ροντρίκες, ένας εκ των ιδρυτών του Παιδικού Καρδιολογικού Νοσοκομείου του Καράκας, που ιδρύθηκε το 2006 και παρέχει παντελώς δωρεάν ιατρική φροντίδα και επεμβάσεις όχι μόνο από τη Βενεζουέλα αλλά και απ' όλη τη Λατινική Αμερική. Επίσης, νέα υπουργός αθλητισμού είναι η πρώην πρωταθλήτρια στην ξιφασκία, οδοντίατρος και εκλεγμένη βουλευτής στο Καράκας, Αλεχάντρα Μπενίτες, 33 χρονών που διατέλεσε και μοντέλο και λόγω της ομορφιάς της υπερπροβάλλεται γι' αυτό από τα διεθνή ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ