Παρασκευή 19 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Παρέμβαση για τα βιβλιάρια ασθενείας

Παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα, στο νοσοκομείο Καρδίτσας για την απόφαση της διοίκησης να αξιώσει έξοδα νοσηλείας παιδιού ανασφάλιστου αυτοκινητιστή

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ
Με μαχητική συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΕΕ Καρδίτσας, την οποία οργάνωσε, χτες, η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, αυτοαπασχολούμενοι και μαζί τους γυναίκες και παιδιά, απαίτησαν να σφραγιστούν, άμεσα, τα βιβλιάρια ασθενείας των αυτοαποσχολουμένων, οι οποίοι, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές έμειναν ανασφάλιστοι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν ιατροφαμακευτική κάλυψη.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν στα χέρια τους τα βιβλιάρια ασθενείας, ήταν άνδρες και γυναίκες πολύτεκνων οικογενειών με μικρά παιδιά που πρέπει να εμβολιαστούν και δεν μπορούν, νέοι γονείς με βρέφη που στερούνται υγειονομικής φροντίδας, μεγαλύτερης ηλικίας που, όταν αρρωστήσουν δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε γιατρό.

Στο υπόμνημα που υπέβαλαν προς τους αρμοδίους, αφού καταγγέλλουν την «κυρίαρχη πολιτική που μας έχει βάλει στο στόχο της και καθημερινά μας πλήττει», απαιτούν να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση όπου «εκατοντάδες συνάδελφοί μας στην Καρδίτσα, βρίσκονται σε κίνδυνο, είναι ανασφάλιστοι, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, λόγω αδυναμίας πληρωμής των εξοντωτικών εισφορών και προστίμων στον ΟΑΕΕ. Δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους, να θεωρήσουν βιβλία και η πλειοψηφία των αυτοκινητιστών (ΤΑΞΙ, ΦΔΧ ) δεν μπορούν να περάσουν ΚΤΕΟ και να δουλέψουν γιατί δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα».

Στις διεκδικήσεις περιλαμβάνονται:

  • Αμεση θεώρηση των βιβλιαρίων ασθένειας ανεξάρτητα από χρέη.
  • Να σταματήσει από τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ κάθε δίωξη και κάθε απειλή δίωξης σε όσους χρωστάνε στο Ταμείο.
  • Πάγωμα των χρεών και των προσαυξήσεων των ασφαλισμένων προς το Ταμείο όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
  • Δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι προς το Ταμείο, χωρίς μείωση της σύνταξης.
  • Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, με την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

Μετά την άρνηση της διοίκησης του παραρτήματος του ΟΑΕΕ να σφραγίσει τα βιβλιάρια που είχαν μαζί τους, οι συγκεντρωμένοι έδωσαν νέο ραντεβού, για το ίδιο πρόβλημα, για την Τρίτη, 23 Απρίλη, καλώντας κι άλλους ΕΒΕ με ασφράγιστα βιβλιάρια να συμμετάσχουν.

Σήμερα στο νοσοκομείο

Σήμερα Παρασκευή, οι τοπικές Γραμματείες της ΠΑΣΕΒΕ, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, ο Σύλλογος Γυναικών και η Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καρδίτσας, θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Καρδίτσας για την απαράδεκτη απαίτηση της διοίκησης του νοσοκομείου να πληρωθούν τα έξοδα για μια νύχτα νοσηλείας του μικρού παιδιού μιας ανασφάλιστης πολύτεκνης οικογένειας αυτοκινητιστή. Τα προς πληρωμή νοσήλεια ανέρχονται στα 176 ευρώ, αφού η διοίκηση του νοσοκομείου επέβαλε και «πρόστιμο προσαύξησης» στην οικογένεια, επειδή καθυστέρησε δεν είχε να πληρώσει τα 90 ευρώ που κόστιζε η νοσηλεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ