Παρασκευή 12 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Διαψεύδουν τις φήμες για παραίτηση του πρωθυπουργού

ΡΑΜΑΛΑ.--

Πηγές προσκείμενες στον προεδρεύοντα της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς υποστήριξαν μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για χτες βράδυ συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Σαλάμ Φαγιάντ κατά την οποία φημολογούνταν ότι θα έκανε δεκτή την επιστολή παραίτησης του τελευταίου έπειτα από ασφυκτικές πιέσεις που φέρεται πως άσκησαν οι ΗΠΑ.

Ο Φαγιάντ λέγεται πως είχε ετοιμάσει επιστολή παραίτησης από τις 23 Μάρτη αλλά καθυστέρησε να την υποβάλει λόγω της τότε επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και της πρόσφατης περιοδείας του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι. Οι λόγοι που τον έφεραν στα πρόθυρα παραίτησης φαίνεται πως εστιάζονται στις διαφωνίες που έχει με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μ. Αμπάς κυρίως όσον αφορά στην αποτυχημένη οικονομική πολιτική λιτότητας που εφάρμοσε στα κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης, το νέο κύμα ακρίβειας σε βασικά είδη που σημειώθηκε από τον περασμένο Σεπτέμβρη αλλά και τις σοβαρές καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών στους 160.000 Παλαιστίνιους δημόσιους υπαλλήλους.

Οι πληροφορίες διεθνών πρακτορείων ειδήσεων φέρουν τους Αμερικανούς να στηρίζουν με θέρμη τον πρωθυπουργό Φαγιάντ που τον θεωρούν ως έναν από τους «στηλοβάτες» ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ