Τετάρτη 10 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Κλειστοί ξενώνες, υπολειτουργούν υπηρεσίες

Περιοδεία στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που διατηρεί δομές για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, για άστεγους κ.ά. έκανε κλιμάκιο της ΚΟ Πρόνοιας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και το Σωματείο Εργαζομένων του Κέντρου.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ ζήτησε να μάθει πότε θα επαναλειτουργήσουν οι 3 ξενώνες στη Θεσσαλονίκη και οι 2 στην Αθήνα, αλλά και τα συμβουλευτικά κέντρα που παραμένουν κλειστά εξαιτίας έλλειψης προσωπικού. Επίσης, υπολειτουργούν άλλες υπηρεσίες, όπως η τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης, ενώ δεν υπάρχει ειδική υποδομή για τους άστεγους με μεταδοτικές ασθένειες, που είναι πολλοί και χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

Η διοίκηση απάντησε πως προσπαθεί να λύσει το θέμα μετακινώντας προσωπικό, με εθελοντές και με προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για ορισμένο χρόνο. Ωστόσο η μετακίνηση προσωπικού θα γίνει από ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες και δομές του Κέντρου. Το ΚΚΕ τόνισε πως οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν επαρκή χρηματοδότηση για την ασφαλή λειτουργία του Κέντρου - κατά καιρούς παρατηρούνται ελλείψεις σε τρόφιμα, θέρμανση και άλλα είδη - αλλά και για την ανάπτυξή του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ