Σάββατο 6 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Βόλο

ΑΘΗΝΑ: 10 π. μ., Ομόνοια και συναυλία αλληλεγγύης μετά στο Σύνταγμα

ΒΟΛΟΣ: 11 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου

Οι σημερινές κινητοποιήσεις δίνουν συνέχεια στην απεργία του κλάδου που έγινε στις 28 Μάρτη (φωτ.)
Οι σημερινές κινητοποιήσεις δίνουν συνέχεια στην απεργία του κλάδου που έγινε στις 28 Μάρτη (φωτ.)
Σήμερα, Σάββατο 6 Απρίλη, έχει καθοριστεί το νέο αγωνιστικό «ραντεβού» των μεταλλεργατών σε Αθήνα και Βόλο, καθώς συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην άγρια αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική, που οδηγεί έναν ολόκληρο κλάδο στη διάλυση και τους εργαζομένους στην ανεργία ή σε μισθούς πείνας.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλεργατών, διοργανώνει παναττικό συλλαλητήριο των εργαζομένων στο Μέταλλο, στις 10 π.μ., στην Ομόνοια, ενώ θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στο Σύνταγμα. Στην ανακοίνωση η Συντονιστική τονίζει: «Ολοι μια γροθιά για να ανατρέψουμε τα σχέδια των εργοδοτών να μας κάνουν σκλάβους του 21ου αιώνα. Με την οργάνωση της πάλης μας κάτω από τις δικές μας σημαίες, τις σημαίες των κοινών ταξικών μας συμφερόντων, ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ... Κανείς σήμερα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι θα λύσει το δικό του πρόβλημα, ενώ οι υπόλοιποι θα εξαθλιώνονται. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Αντίστοιχα, την ίδια μέρα, στο Βόλο θα γίνει κινητοποίηση στις 11 π.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου. Στην κινητοποίηση καλεί το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» που στη σχετική ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: «Δίνουμε συνέχεια στη δράση μας μετά την απεργία της 28 Μάρτη. Επιμένουμε στην πάλη για τα δικαιώματά μας. Αφήστε στην άκρη τους εργοδοτικούς - απεργοσπάστες συνδικαλιστές. Είναι η φωνή των βιομηχάνων μέσα στο εργατικό κίνημα!».

Στην κινητοποίηση καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου και η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου - Χάρτου και Γραφικών Τεχνών Ν. Μαγνησίας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι στον κλάδο του Τύπου και του Χαρτιού, οι απολύσεις, η ελαστική και απλήρωτη εργασία, οι μειώσεις μισθών και η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων έχουν γενικευθεί, τα ασφαλιστικά Ταμεία έχουν υποστεί τεράστια οικονομική αφαίμαξη, η Υγεία - Πρόνοια έχουν υποβαθμιστεί σε σημείο που να κινδυνεύουν ζωές!

Η Διοίκηση της Ενωσης αποφάσισε την πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων του κλάδου και εργάζεται για τη συσπείρωση των δυνάμεων, με στόχο να ανατραπεί η επίθεση που εξελίσσεται σε μια σειρά εργασιακούς χώρους στην περιοχή όπως:

  • Εφαρμογή επιχειρησιακής σύμβασης στην ANTOPACK ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΕ, μετά το στήσιμο Ενωσης Προσώπων, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των αποδοχών.
  • Μονομερή εφαρμογή εκ περιτροπή εργασίας στο εργοστάσιο ΒΙΣ.
  • Απλήρωτοι τεχνικοί του κλάδου σε τοπικές εφημερίδες και άλλους χώρους του κλάδου μας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ