Πέμπτη 28 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΑΓΝΟ»: Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία (όμιλος ΚΟΛΙΟΣ) και την ανάκληση των 119 διαθεσιμοτήτων που ανακοίνωσε. Στο μεταξύ το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε το αίτημα υπαγωγής της επιχείρησης στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

ΒΟΛΟΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας στη δημοτική αρχή Βόλου και το Γραφείο Προσωπικού έκαναν συνδικαλιστές της ΔΑΣ εκλεγμένοι στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζόμενων ΟΤΑ Μαγνησίας, ενάντια στην ένταση της επίθεσης σε βάρος πρωτοπόρων συνδικαλιστών και εργαζομένων στη βάση του σχεδίου «νόμος και τάξη». Κατήγγειλαν ως νέο κρούσμα της επίθεσης τη διαρροή προς συγκεκριμένη δημοσιογράφο προσωπικών δεδομένων που αναφέρονται στις άδειες που έχουν χορηγηθεί σε συνδικαλιστή της ΔΑΣ. Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα ΟΤΑ Μαγνησίας καταγγέλλει μεταξύ άλλων πως η σχετική αναφορά των αδειών διανθίστηκε με λάσπη σε βάρος του συνδικαλιστή.

«ΗΛΒΙΟΚΑΤ»: Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι 23 εργαζόμενοι της εταιρείας ΗΛΒΙΟΚΑΤ, απαιτώντας την εξόφληση δεδουλευμένων ενός χρόνου και έχοντας στο πλευρό τους την Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής. Προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας, η οποία κάτω από την πίεση των εργαζομένων δεσμεύτηκε στην καταβολή του 40% των δεδουλευμένων και την πλήρη εξόφληση με δόσεις τους επόμενους μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ