Τρίτη 5 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Υποπτη «ταξιδιωτική οδηγία» στα στελέχη της

Αναφέρει πληροφορίες για νεκρούς σε διαδηλώσεις που θα γίνουν το Μάρτη στην Αθήνα και μοιράζει συμβουλές για αυτοπροστασία

«Ταξιδιωτική οδηγία» για τα στελέχη της που επισκέπτονται την Ελλάδα, φαίνεται πως εξέδωσε η Κομισιόν, επικαλούμενη πληροφορίες ότι το Μάρτη θα υπάρξουν κινητοποιήσεις με νεκρούς στην Αθήνα! Το σχετικό email (δημοσιεύτηκε στο ηλεκτρονικό «Βήμα») αποτελείται από δυο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος, οι παραλήπτες ενημερώνονται ότι «υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες (που μπορούν να ειπωθούν μόνο προφορικά), από κοινού με το προσωπικό του ΔΝΤ, σε σχέση με πληροφορίες που συλλέγονται για βίαιες ταραχές στην Αθήνα τον Μάρτη, με Xs (ο αριθμός που αναφέρεται δεν μπορεί να αποκαλυφθεί) νεκρούς».

Αναφέρεται ακόμα ότι αυτή «είναι η πρώτη ταξιδιωτική οδηγία που έχει εκδώσει η Κομισιόν ποτέ για την αποστολή των υπαλλήλων σε ένα κράτος μέλος». Επίσης, ότι ακόμα και Ελληνες υπάλληλοι της Κομισιόν έχουν «ενοχληθεί» από την αντιμετώπισή τους στην Ελλάδα, γι' αυτό και «διαβάζουν πολύ προσεκτικά τις συστάσεις και για τη δική τους ασφάλεια κάθε φορά που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν πίσω στη χώρας τους».

Στο δεύτερο σκέλος, η Κομισιόν παραθέτει μια λίστα με «προληπτικά» μέτρα που πρέπει να παίρνουν τα στελέχη της, ώστε να μην αναγνωρίζεται η ιδιότητά τους στην Ελλάδα. Επίσης, οδηγίες για το πώς πρέπει να χειριστούν μια κατάσταση ανάγκης, αν γίνει αντιληπτή η ιδιότητά τους. Η Κομισιόν αναγνωρίζει ότι το σκέλος του μηνύματος που αφορά στις οδηγίες προς τα στελέχη της είναι πραγματικό. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι συντάχθηκε σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές. Αρνείται όμως τη γνησιότητα του πρώτου σκέλους του μηνύματος, όπου αναφέρονται οι «πληροφορίες» για νεκρούς σε διαδηλώσεις που θα γίνουν τον Μάρτη.

Είναι φανερή η προσπάθεια της Κομισιόν να δημιουργήσει κλίμα ενάντια στο λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα και να ασκήσει πίεση για περισσότερη καταστολή. Τα ερωτηματικά πολλαπλασιάζονται από την επισήμανση της Κομισιόν ότι το συγκεκριμένο email στάλθηκε σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές, ανεξάρτητα από το αν ισχύει η διάψευση για το πρώτο σκέλος του. Και μόνο το γεγονός ότι στο μήνυμα χρησιμοποιείται στα αγγλικά ο όρος «intelligence» για να περιγραφούν οι «πληροφορίες» για αιματηρές διαδηλώσεις μέσα στο Μάρτη, παραπέμπει σε μυστικές υπηρεσίες, γεγονός που αυξάνει τα ερωτηματικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ