Τρίτη 19 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΚΑΒ
Αναβλήθηκαν οι προσφορές μελέτης για «ταξίμετρο»

«Τα χρόνια θα είναι μόνο η αρχή, όλο το ΕΚΑΒ θα βγάλουν στο σφυρί» διαδήλωσαν οι συγκεντρωμένοι
«Τα χρόνια θα είναι μόνο η αρχή, όλο το ΕΚΑΒ θα βγάλουν στο σφυρί» διαδήλωσαν οι συγκεντρωμένοι
Αναβλήθηκε το άνοιγμα των προσφορών για τη μελέτη διαχωρισμού των περιστατικών του ΕΚΑΒ σε χρόνια και έκτακτα, μετά την παρέμβαση που πραγματοποίησαν χτες στη διοίκηση του ΕΚΑΒ η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων του ΠΑΜΕ στο χώρο και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

Οπως αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης» (13.2.2013), η συγκυβέρνηση είχε έτοιμη τη νεκρανάσταση του «ταξίμετρου» στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ - που ξεσήκωσε τη γενική κατακραυγή το καλοκαίρι του 1994 και τελικώς αποσύρθηκε - με τη «μελέτη διαχωρισμού χρόνιων και επειγόντων περιστατικών», που είναι ενταγμένη στα «πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 - 2013"». Είναι μια επιλογή που είχε σχεδιαστεί απ' την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ανακοινώθηκε (30.6.2010) απ' τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Νίκο Πολύζο, στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ και προέβλεπε ότι τα κόμιστρα - για τη μεταφορά τους - θα τα καταβάλουν άρρωστοι ή τα ασφαλιστικά ταμεία και θα ισχύσει για την περίπτωση των χρόνιων περιστατικών.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, υποστήριξε ότι επιχειρείται η εκχώρηση φιλέτων του ΕΚΑΒ στον ιδιωτικό τομέα κι ότι τάχα ο διαχωρισμός γίνεται για «τεχνικούς λόγους». Σύμφωνα, πάντως, με καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ σε παλιότερη συνέλευσή τους είχε ζητήσει τη γνώμη τους για το διαχωρισμό, δηλώνοντας ότι «κάποιοι τομείς του ΕΚΑΒ είναι ασύμφοροι».

Η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων του ΠΑΜΕ στο ΕΚΑΒ και η ΣΕΑΑΝ κάλεσαν τους εργαζόμενους σε αγωνιστική εγρήγορση, για να μην υλοποιηθούν τα αντιδραστικά σχέδια για παραπέρα συρρίκνωση και εμπορευματοποίηση του ΕΚΑΒ, στηλιτεύοντας παράλληλα την πλειοψηφία στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο χώρο, η οποία δεν παίρνει μέτρα ενημέρωσης και κινητοποίησης για το θέμα, καλλιεργώντας αυταπάτες και εφησυχασμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ