Σάββατο 16 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψάχνουν... ντόπιους εκμεταλλευτές

Την «αποτυχημένη πολιτική της τρόικας», που οδήγησε 1,5 εκατομμύριο Ελληνες στην ανεργία, κατήγγειλε χτες η Χρυσή Αυγή, μετά από την ανακοίνωση της νέας εφιαλτικής ανόδου της ανεργίας. Κι αφού η Χρυσή Αυγή θεωρεί αιτία της ανεργίας την πολιτική αποτυχία των τροϊκανών, καταθέτει και τη δική της θέση για την εξεύρεση μιας πετυχημένης πολιτικής: Απαιτείται - λέει - «άμεση καταγγελία του μνημονίου, εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου και επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή. Απαιτείται εθνικό κράτος που θα χτυπήσει την ασυδοσία της πλουτοκρατίας, θα απελάσει τους λαθρομετανάστες και θα ευνοήσει τον Ελληνα έναντι των ξένων επιχειρηματικών κολοσσών που έχουν κατακτήσει την ελληνική αγορά».

Δηλαδή, τι προτείνει; Να φύγουν οι ξένοι επιχειρηματίες από τη χώρα για να μείνουν οι Ελληνες, οι οποίοι βεβαίως θα συνεχίσουν να τσακίζουν μισθούς, να διαλύουν εργασιακές σχέσεις, να τρομοκρατούν όποιον οργανώνεται.

Μόνο που αυτή η θέση όχι μόνο δε λειτουργεί υπέρ των εργαζομένων, αλλά και δεν μπορεί ούτε να αντιμετωπίσει την ανεργία. Γιατί το θέμα δεν είναι η εθνική ταυτότητα όσων ελέγχουν την οικονομία. Το θέμα είναι πως όσο η οικονομία είναι όμηρος της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, τόσο και η λειτουργία των εργοστασίων, οι θέσεις (και φυσικά οι συνθήκες) εργασίας δε θα καθορίζονται από τις ανάγκες του λαού για σταθερή εργασία και για ασφαλή, επαρκή και ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες. Θα καθορίζονται από τη θέση του κάθε επιχειρηματία στην «ανταγωνιστικότητα», από το αν θα εξασφαλίζει γρήγορο και εύκολο κέρδος. Η αγωνία, λοιπόν, της Χρυσής Αυγής δεν είναι αν θα βρουν μεροκάματο οι Ελληνες εργάτες, όπως δήθεν εμφανίζεται ως προστάτης τους. Η αγωνία της είναι αν θα καταφέρουν οι Ελληνες πλουτοκράτες να ορθοποδήσουν και να βγουν από την κρίση μια ώρα αρχύτερα, αν θα προχωρήσουν γοργά τα βάρβαρα μέτρα που προωθούνται, αν - σε τελική ανάλυση - κι ο Ελληνας εργάτης θα χάσει τον προσανατολισμό του και αντί να παλέψει μαζί με ολόκληρη την τάξη του, θα καταλήξει χειροκροτητής των εκμεταλλευτών του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψάχνουν... ντόπιους εκμεταλλευτές(2013-02-16 00:00:00.0)
Διάψευση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου(2012-10-26 00:00:00.0)
Διάψευση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου(2012-10-26 00:00:00.0)
Απειλές στο λαό - διαπιστευτήρια στους μεγαλοεργοδότες(2012-10-23 00:00:00.0)
Μέλη της «Χρυσής Αυγής» σε ρόλο επιθεωρητή Εργασίας(2012-09-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ