Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ενθαρρυντικά βήματα για τη συσπείρωση δυνάμεων

Θετική η πείρα που μεταφέρθηκε στη Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης

Την αυξανόμενη απήχηση και αποδοχή που κατέγραψε το ταξικό κίνημα στο νομό και που εκφράστηκε με διακριτή, αριθμητικά και ποιοτικά, άνοδο της συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις - συγκεντρώσεις, εκτίμησε η Συνδιάσκεψη της ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αυξημένη συμμετοχή εργαζομένων από το χώρο της Παιδείας, καθηγητών και δασκάλων, ενώ βήματα έγιναν και σε κλάδους όπως αυτός των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των κατασκευών.

Οπως τονίστηκε, στο διάστημα από την προηγούμενη συνδιάσκεψη, με την αποφασιστική συμβολή του Κόμματος, μπήκαν κάποιες βάσεις για την οργάνωση των εργατικών και λαϊκών δυνάμεων με προσανατολισμό ενάντια στα μονοπώλια, στα κόμματα και στις κυβερνήσεις τους.

Ιδιαίτερη αναφορά στα πλαίσια της συζήτησης για την κομματική οικοδόμηση έγινε για το Ανατολικό Ρέθυμνο, περιοχή που συγκεντρώνονται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και άλλες επιχειρήσεις. Εκτιμήθηκε ότι έχουν γίνει βήματα, υπάρχουν θετικά αποτελέσματα και προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα. Συγκεκριμένα, έχουν δημιουργηθεί πιο σταθεροί δεσμοί με τους χώρους των ξενοδοχείων, πραγματοποιήθηκαν πολλές συσκέψεις στον κλάδο του τουρισμού - επισιτισμού, έγιναν παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία και κατακτήθηκε ως ένα βαθμό στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες η παρουσία, έστω με τη μορφή της εξόρμησης.

Πλάι στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής είναι επίσης σε λειτουργία και μια πληθώρα από μικρές επιχειρήσεις με αντικείμενο συμπληρωματικό στον τουρισμό (μικρά ξενοδοχεία, επισιτισμός, διασκέδαση, εμπορικά κ.λπ.). Σχεδόν όλα, περισσότερο ή λιγότερο, πλήττονται από τις γενικότερες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, από τα μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα και τα μεγάλα τουριστικά γραφεία.

Στα πλαίσια αυτά, εκτιμήθηκε ότι ανοίγεται μεγάλος δρόμος για κοινή πάλη ξενοδοχοϋπαλλήλων, γυναικών, φτωχών αυτοαπασχολούμενων, μαθητών και σπουδαστών απέναντι στα μεγαθήρια του κλάδου. Για το λόγο αυτό, όπως τονίστηκε, είναι ανάγκη να προσανατολιστεί η δράση στη συγκέντρωση, στην κοινή δράση και στον προσανατολισμό των δυνάμεων σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Να οργανωθεί και να συντονιστεί η ταξική αλληλεγγύη, η υπεράσπιση των μισθών και των Συλλογικών Συμβάσεων, των συντάξεων, των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, στον τόπο δουλειάς και κατοικίας.

Τέλος, αυτό που τονίστηκε είναι ότι απαιτείται ξεχωριστή και ιδιαίτερη δουλειά στις μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής, πέραν των ξενοδοχειακών μονάδων, με στόχο τη σταθερή επαφή με το χώρο κυρίως από τα μέσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ