Τρίτη 5 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΝΑΓΙΑ»
Χωρίς φάρμακα το χημειοθεραπευτικό τμήμα

Συνεχίζοντας την πολιτική αποψίλωσης και υποβάθμισης της λειτουργίας του νοσοκομείου «Παναγία» της Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του νοσοκομείου δεν επέτρεψε στο Φαρμακείο να παραγγείλει τα αναγκαία φάρμακα για την κάλυψη των αναγκών του Χημειοθεραπευτικού Τμήματος για το Φλεβάρη. Η δικαιολογία που προβλήθηκε είναι ότι η συγκεκριμένη δαπάνη έχει εξαιρεθεί του Προϋπολογισμού του Νοσοκομείου, μετά την απόφαση της διοίκησης να μεταφέρει τους υπό θεραπεία ασθενείς στο αντίστοιχο Τμήμα του «Θεαγένειο» Νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παναγία» αντιδρούν στη νέα μεθόδευση της διοίκησης που στόχο έχει να προχωρήσει με συνέπεια την απόφαση συρρίκνωσης και υποβάθμισης του νοσοκομείου, παρά τις δήθεν διαφορετικές προθέσεις του υπουργείου.

Απαιτούν από τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ να ανακαλέσει οριστικά την απόφαση μετακίνησης, του εναπομείναντος Ογκολόγου, ώστε να σταματήσει η ουσιαστική κατάργηση του Χημειοθεραπευτικού Τμήματος.

Παράλληλα, να επαναφέρει στο Νοσοκομείο όλο το προσωπικό, που μετακινήθηκε στο πλαίσιο της απόφασης διάλυσης του νοσοκομείου. Να διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη, ασφαλής και ποιοτική λειτουργία του «Παναγία».

Να αποκαταστήσει άμεσα τον ομαλό εφοδιασμό με Φάρμακα του Χημειοθεραπευτικού Τμήματος, για κάλυψη των Θεραπειών των καρκινοπαθών ασθενών. Να προχωρήσει στην άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε Προσωπικό (Νοσηλευτικό, Διοικητικό, εργαστηριακό), καθώς επίσης και στην κάλυψη όλων των ελλείψεων σε υλικά και αναλώσιμα.

Αύριο, Τετάρτη, προγραμματίζουν γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν τις νέες αγωνιστικές τους δράσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ