Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ
Διαδήλωσαν ενάντια σε φοροεπιδρομή - καταστολή

Από την πορεία στο Ηράκλειο
Από την πορεία στο Ηράκλειο
Συλλαλητήρια καταδίκης της κρατικής καταστολής και της φοροεπιδρομής πραγματοποιήθηκαν χτες το απόγευμα σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά μετά από κάλεσμα των Γραμματειών του ΠΑΜΕ σε κάθε νομό.

Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας με πλήθος κόσμου - εργαζόμενοι, αυτοσπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες και νεολαία να δίνουν δυναμικό «παρών» καταγγέλλοντας την κρατική καταστολή και διατρανώνοντας με τα συνθήματά τους το γεγονός ότι τέτοιες τακτικές δεν πιάνουν στο ταξικό εργατικό κίνημα. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Γιάννης Γωνιανάκης, επικεφαλής της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ τονίζοντας ότι οι προβοκάτσιες και η κρατική καταστολή όχι μόνο δε φοβίζουν το εργατικό λαϊκό κίνημα αλλά θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει οργανωμένα.

Αμέσως μετά ακολούθησε δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης.

Την καταδίκη τους στην κρατική καταστολή και τις συλλήψεις συνδικαλιστών (βλ. σελίδες 8-10) εξέφρασαν οι: Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Συνδικάτα Οικοδόμων Χανίων και Ηρακλείου, Εργατικά Κέντρα Ηρακλείου και Χανίων, Γραμματεία Εκπαιδευτικών Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ Νοτίων Συνοικιών Δήμου Ηρακλείου, Λαϊκή Συνέλευση Νοτίων Συνοικιών Δήμου Ηρακλείου, Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ, Σύλλογοι φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ιατρικής, Φυσικού, Βιολογικού, Επιστήμης Υπολογιστών, Μαθηματικού, Εφαρμοσμένων Μαθηματικού, και οι σύλλογοι σπουδαστών του ΤΕΙ Ηρακλείου, ΣΤΕΦ, ΣΔΟ, ΣΕΥΠ, ΣΤΕΓ, καθώς και το ΤΕΙ Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής στο Ρέθυμνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ