Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Μαζική και μαχητική πορεία στο κέντρο της Ελευσίνας

Στο πλευρό τους σωματεία της περιοχής και ο λαός της πόλης

Σε μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση στο κέντρο της Ελευσίνας, προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας, απαιτώντας την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, οι οποίοι συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις για ενδέκατη μέρα σήμερα. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται κυριολεκτικά σε απελπιστική θέση, καθώς ο επιχειρηματίας Ταβουλάρης, στον οποίο έχει παραδοθεί το Ναυπηγείο, από τον Σεπτέμβρη του 2010, τους καταβάλλει έναντι, με τελευταίο αυτό που πήραν πριν από ένα μήνα ύψους... 75 ευρώ. Διεκδικούν, επίσης, και τη λειτουργία του ναυπηγείου, το οποίο στην ουσία είναι «νεκρό», αφού με ευθύνη του Ταβουλάρη δεν εκτελείται καμία εργασία.

Από νωρίς το πρωί, οι απεργοί συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη του Ναυπηγείου. Στον αγώνα τους εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής, αλλά και πλήθος σωματείων: Το Σωματείο Εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» Ασπροπύργου, όπου ο πρόεδρός του Γ. Σιφωνιός χαιρέτισε τον αγώνα των εργαζομένων στα Ναυπηγεία, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θριασίου, το Συνδικάτο ΟΤΑ Θριασίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας - Ασπροπύργου, καθώς και ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Ελευσίνας, όπου δέχτηκαν τη συμπαράσταση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της πόλης. Είναι ενδεικτικό ότι φτάνοντας στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Αττικής, οι εργαζόμενοι κατέβηκαν και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους. Το ίδιο έκαναν και οι καταστηματάρχες, αλλά και οι πελάτες των μικρών εμπορικών καταστημάτων της Ελευσίνας, όταν η πορεία των απεργών περνούσε από το κέντρο της πόλης. Οταν η πορεία έφτασε έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ, αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα για την κατάσταση που επικρατεί στα ναυπηγεία, ζητώντας να μη γίνεται καμιά διακοπή ρεύματος στους απλήρωτους εργάτες των ναυπηγείων.

Μαχητικό και δυναμικό ήταν το «μπλοκ» των ταξικών δυνάμεων, με πανό: «Απεργούμε και απαιτούμε την καταβολή των δεδουλευμένων μας».

Στο μεταξύ, μεθαύριο, Κυριακή 3 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ, οργανώνει σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, με στόχο την κατάρτιση προγράμματος, για να γίνει πλατιά γνωστός ο αγώνας των εργατών στα ναυπηγεία, να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο μέτωπο συσπείρωσης και αλληλεγγύης και να συνδεθεί και με τους υπόλοιπους χώρους που έχουν αντίστοιχα προβλήματα («Χαλυβουργία» κ.λπ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ