Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΥΠΑΑΤ
Τυράκι επιδοτήσεων και... φάκα ξεκληρίσματος

Στη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων επιδόθηκε χτες ο πρωθυπουργός

Από παλιότερη διαμαρτυρία στην Αγροτική Τράπεζα

Eurokinissi

Από παλιότερη διαμαρτυρία στην Αγροτική Τράπεζα
Επίσκεψη επικοινωνιακού χαρακτήρα πραγματοποίησε, χτες, ο πρωθυπουργός στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, είχε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο σχεδιασμός της συνέχισης της αντιαγροτικής πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης και της ΕΕ.

Ο Αντ. Σαμαράς δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ότι «σχεδιάζουμε με σωστό τρόπο το αύριο της γεωργίας». Ωστόσο, η μικρομεσαία αγροτιά από αυτή την πολιτική μόνο φτώχεια και ξεκλήρισμα έχει να περιμένει.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επίσης, ότι από χτες μπήκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων το υπόλοιπο μισό της ενιαίας ενίσχυσης (αγροτικών επιδοτήσεων) του 2012, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, για να διαλαλήσει επικοινωνιακά ότι γίνεται ένεση ρευστότητας στην ύπαιθρο. Και αυτό έγινε ενώ σε κάποιες περιοχές της χώρας (π.χ. Λακωνία) δεν έχουν καταβληθεί ακόμα τα χρήματα της πρώτης δόσης της επιδότησης. Τα χρήματα των επιδοτήσεων δεν αποτελούν κάποια παροχή, αλλά προβλεπόμενη υποχρέωση της συγκυβέρνησης, ενώ την ίδια ώρα, αυτά που χάνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες από τα φοροχαράτσια, την αύξηση του κόστους παραγωγής και την εκμετάλλευση από μεσάζοντες και μεγαλεμπόρους είναι πολύ περισσότερα και το εισόδημά τους συρρικνώνεται δραστικά.

Επιχειρώντας να εξαπατήσει τους φτωχούς αγρότες για την πολιτική της ΕΕ, η οποία αποβλέπει στην εξαφάνισή τους, ανέφερε ότι πρέπει να είμαστε παρόντες στη μάχη για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, για περισσότερα κονδύλια και με έμφαση στους νέους αγρότες.

Ο Αντ. Σαμαράς ανακοίνωσε, ακόμα, ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει την εντολή να επιταχύνει τις διαδικασίες για επιχειρηματικές επενδύσεις, σε μεταποίηση και εξαγωγές, οι οποίες θα ενισχύσουν μεγαλοεπιχειρηματίες των τομέων αυτών. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι υπάρχει βούληση να μπει τέλος στις επιχορηγήσεις στον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό και τα χρήματα που παρακρατεί ο ΕΛΓΑ για ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ να πάνε σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών. Αλλά και αυτό αποτελεί υποκρισία και όχι ένδειξη κοινωνικής ευαισθησίας και δικαιοσύνης.

Ο,τι και να διαλαλεί ο πρωθυπουργός, είναι απόλυτα βέβαιο ότι με την ακολουθούμενη πολιτική, την πολιτική στήριξης του κεφαλαίου και των μονοπωλίων δεν πρόκειται να δοθεί λύση και προοπτική αγροτικής ανάπτυξης σε όφελος των μικρών παραγωγών, των ανέργων, των λαϊκών στρωμάτων συνολικά. Η πολιτική της ΕΕ και η ΚΑΠ, η πολιτική του κεφαλαίου διεθνώς, όχι μόνο δεν έχει το παραμικρό ενδιαφέρον να στηρίξει τους αγρότες, ή να επιτρέψει την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής με βάση τα συμφέροντα των λαϊκών μαζών, αλλά προωθεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς τη συνολική καπιταλιστικοποίηση της αγροτικής παραγωγής και των παραγωγικών σχέσεων που θα υπάρχουν σε αυτή. Οι μικρομεσαίοι αγρότες, μέχρι να έρθει η στιγμή της οριστικής τους έξωσης από τα χωράφια, θα στενάζουν κάτω από τα εμπόδια και τα προβλήματα που προκαλεί η κυριαρχία του κεφαλαίου, με τις τιμές παραγωγού να κατρακυλούν, το κόστος παραγωγής να αυξάνεται συνεχώς και την παραγωγή να μένει απούλητη, ενώ τα χαράτσια διαδέχονται το ένα το άλλο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προληπτική προπαγάνδα(2018-01-10 00:00:00.0)
Δεν υποτάσσονται, αρχίζουν νέους αγώνες(2010-08-04 00:00:00.0)
Εμπαιγμός της αγροτιάς(2009-03-31 00:00:00.0)
Το «βερίκοκο» της περιφερειοποίησης(2009-03-29 00:00:00.0)
Προοπτική η φτώχεια και το ξεκλήρισμα(2008-11-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1999-05-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ