Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Καλλιέργεια κλίματος τελικής αναμέτρησης

Από τις βομβιστικές επιθέσεις στα περίχωρα της Δαμασκού
Από τις βομβιστικές επιθέσεις στα περίχωρα της Δαμασκού
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ.--

Την εντύπωση κλιμάκωσης προς μια τελική αναμέτρηση εντός της Δαμασκού καλλιεργούν εκπρόσωποι αντικαθεστωτικών δυνάμεων αλλά και ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, χωρίς κανείς να μπορεί να επιβεβαιώσει τα πραγματικά δεδομένα. Την ίδια στιγμή νέες βομβιστικές επιθέσεις συγκλόνισαν, χτες, τη Δαμασκό. Παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν στις νοτιοδυτικές συνοικίες Τζντάιντα Αρτούζ και στο προάστιο Κατάνα, σκοτώνοντας 26 ανθρώπους (μεταξύ αυτών πολλά γυναικόπαιδα) και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους. Η ακραία ισλαμιστική οργάνωση «Μέτωπο αλ Νούσρα» διεκδίκησε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε τη χρήση πυραύλων «Σκουντ» από το στρατό.

Πάντως, ο γγ του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, συνέβαλε στη διαμόρφωση κλίματος, χτες, λέγοντας ότι «το καθεστώς Ασαντ καταρρέει», ενώ για πρώτη φορά Ρώσος αξιωματούχος, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μιχαήλ Μπουγκντάνοφ, δήλωσε ότι «φαίνεται να χάνει τον έλεγχο ο Ασαντ» και ότι «μια νίκη των αντικαθεστωτικών - που ενισχύονται, όπως είπε, από τη διπλωματική τους αναγνώριση και από τη διαρκή ροή όπλων - δεν μπορεί ν' αποκλειστεί».

Ορισμένες αντικαθεστωτικές δυνάμεις καλούσαν τον πληθυσμό της Δαμασκού «να προετοιμαστεί για τη μάχη στην καρδιά της πρωτεύουσας», «να συλλέξει τρόφιμα, νερό, φάρμακα», ενώ παράλληλα καλούσαν τους ένοπλους αντικαθεστωτικούς «να σεβαστούν τα μνημεία, όλων των θρησκειών, και τους πολιτιστικούς θησαυρούς της πόλης». Ο επικεφαλής της νεοσύστατης «Εθνικής Συμμαχίας», Μουάζ αλ Κχάτιμπ, εκλεκτός των ιμπεριαλιστών, είπε ότι μπορούν και μόνοι να τα καταφέρουν (λες και δεν υπάρχει η στήριξη σε οικονομικά και στρατιωτικά μέσα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ