Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Νερό - «χρυσάφι»!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μετά το ηλεκτρικό ρεύμα, αυξήσεις «φωτιά» ετοιμάζει για το 2013 η κυβέρνηση και στους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ, με πρόσχημα τα χρέη των δήμων και του Δημοσίου προς αυτήν, που ανέρχονται σε 522 εκατ. ευρώ.

«Αν δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα, η ΕΥΔΑΠ κινδυνεύει να βουλιάξει και θα αναγκαστεί να αυξήσει κατά πολύ την τιμή του νερού», δήλωσε στην εφημερίδα «Εθνος» ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στέλιος Σταυρίδης. Κι αυτό όταν πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ αναφέρει ότι για το πρώτο εννεάμηνο του 2012 τα μετά από φόρους ενοποιημένα κέρδη διαμορφώθηκαν στο ποσό των 44,21 εκατ. ευρώ, έναντι 27,23 εκατ. ευρώ του εννιάμηνου 2011, δηλαδή παρουσίασαν αύξηση κατά 62,38%! Κι όταν τα τελευταία δέκα χρόνια, ύστερα από τη μερική ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, η τιμή του νερού που πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες αυξήθηκε ακόμη και πάνω από 150% σε ορισμένες κατηγορίες, και 100% παραπάνω τα τέλη αποχέτευσης.

Στόχος, βέβαια, των νέων αυξήσεων δεν είναι άλλος παρά να γίνει πιο ελκυστικό το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ, που ετοιμάζει η κυβέρνηση, προς τους ξένους και ντόπιους ομίλους που θέλουν να τη βάλουν στο χέρι για να κερδοσκοπήσουν και από αυτόν τον πολύτιμο φυσικό πόρο, όπως είναι το νερό.

Αν μάλιστα αυτή ξεπουληθεί για 250 εκατ. ευρώ, που είναι αυτή τη στιγμή η χρηματιστηριακή της αξία, τότε οι ιδιωτικοί όμιλοι θα κερδίσουν αμέσως τα διπλά, αφού θα απαιτήσουν την πληρωμή των 522 εκατ. ευρώ που χρωστούν δήμοι και Δημόσιο και που με τις προσαυξήσεις φτάνουν τα 700 εκατ. ευρώ! Και βέβαια θα αποκομίζουν κάθε χρόνο τεράστια κέρδη, αφού ο λαός θα πληρώνει και το νερό για... χρυσάφι!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ