Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΙΚΟ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ
Οργανώνουν τη δράση για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα

Γόνιμη συζήτηση στην προχτεσινή σύσκεψη

Από την προχτεσινή σύσκεψη στην αίθουσα των εμποροϋπαλλήλων
Από την προχτεσινή σύσκεψη στην αίθουσα των εμποροϋπαλλήλων
Με μπούσουλα τα συμπεράσματα και τις εκτιμήσεις από το πώς ο κλάδος έδωσε τη μάχη στην τελευταία 48ωρη γενική απεργία (6 - 7 Νοέμβρη), οργανώνουν τη δράση τους το κλαδικό και τα επιχειρησιακά σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς, με στόχο να μπλοκαριστούν τα αντεργατικά μέτρα.

Στην προχτεσινή σύσκεψη που οργάνωσε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής με τη συμμετοχή των επιχειρησιακών σωματείων και εργαζομένων στον κλάδο καταγράφηκαν ως θετικά συμπεράσματα: η ενίσχυση των συλλογικών διαδικασιών μέσα στους χώρους δουλειάς. Η αποδυνάμωση των εργοδοτικών και κυβερνητικών πλειοψηφιών. Η βελτίωση της λειτουργίας των σωματείων. Η σταθερότητα ως προς τον τρόπο δουλειάς. Οι δυνάμεις στον κλάδο βγήκαν πιο αποφασισμένες από τις δοκιμασίες της περιόδου πιο έτοιμες για τη μάχη στην πορεία. Τέλος, έχουν γίνει σοβαρά βήματα στην προσπάθεια για αλλαγές στις συνειδήσεις των εργαζομένων, αναδείχτηκαν μέσα από τους χώρους δουλειάς νέοι και νέες, οι οποίοι πήραν πάνω τους την υπόθεση της καθοδήγησης των συναδέλφων τους σε μια αγωνιστική πορεία. Αυτό ανέβασε το βαθμό οργάνωσης του κλάδου, ισχυροποίησε το συνδικάτο και τα σωματεία.

Ακόμα, εντοπίστηκε η κόπωση που εμφάνισαν οι εργαζόμενοι μετά τις συνεχόμενες κινητοποιήσεις στον κλάδο στην Αττική από τον περασμένο Μάη.

Η κατεύθυνση που δόθηκε και από την προχτεσινή σύσκεψη είναι αυτές οι εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα να συζητηθούν με τους εργαζόμενους, να γίνουν θέμα σε κάθε ΔΣ, στις γενικές συνελεύσεις, σε συσκέψεις στα διαλείμματα στους χώρους δουλειάς.

Γι' αυτό όπως καταλήχθηκε το επόμενο διάστημα πρέπει τα σωματεία, αλλά και οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο να επιμείνουν να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις. Να συνεχιστεί η προσπάθεια για τη βελτίωση της λειτουργίας των σωματείων. Να μην υποτιμηθεί καμία προσπάθεια, να υπάρχει καλή γνώση των εξελίξεων, των νέων εφαρμοστικών νόμων, ώστε να απαντιούνται ερωτήματα που μπαίνουν από τους εργαζόμενους. Να συνεχιστεί η προσπάθεια γύρω από το ζήτημα της υπογραφής επιχειρησιακών συμβάσεων. Ιδιαίτερη τέλος δουλειά, όπως υπογραμμίστηκε, πρέπει να γίνει με τους άνεργους του κλάδου στην κατεύθυνση να παρθούν πρωτοβουλίες από τα επιχειρησιακά σωματεία για συσκέψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ