Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΛΗΜΝΟΥ
Συγκέντρωση την Κυριακή ενάντια στην απομόνωση του νησιού

Στις 30 Νοέμβρη προχωρούν σε 24ωρη απεργία

Από παλιότερη κινητοποίηση στο νησί

Eurokinissi

Από παλιότερη κινητοποίηση στο νησί
Με παλλημνιακή συγκέντρωση την Κυριακή 25 Νοέμβρη στις 11 το πρωί μπροστά στο δημαρχείο και 24ωρη απεργία στις 30 Νοέμβρη, οι κάτοικοι της Λήμνου δίνουν την πρώτη τους συντονισμένη απάντηση στην πολιτική που υποβαθμίζει το βιοτικό τους επίπεδο και τους καταδικάζει στη συγκοινωνιακή απομόνωση για λογαριασμό των συμφερόντων των μονοπωλίων και των εφοπλιστών.

Τις κινητοποιήσεις διοργανώνει η Οργανωτική Επιτροπή που έχουν συγκροτήσει φορείς της Λήμνου. Την απεργία έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, το οποίο έχει παράρτημα στη Λήμνο. Οι φορείς, Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, τα Σωματεία Οικοδόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου, το Σωματείο εργαζομένων στους ΟΤΑ του νησιού, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών α' βάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος του νησιού.

Καλούν τους νησιώτες να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις, να αγωνιστούν «για δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία, για δημόσιες συγκοινωνίες, ενέργεια και τηλεπικοινωνίες, που θα είναι λαϊκή περιουσία κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο» και στην προοπτική αυτή να διεκδικήσουν:

Καμιά συγχώνευση, αλλά αυτοτελή λειτουργία του νοσοκομείου του με μόνιμες οργανικές θέσεις προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού μας, με πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Καμιά συγχώνευση της ΔΟΥ Λήμνου και του ΙΚΑ Λήμνου. Καθημερινή αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα και με τα άλλα νησιά, με σύγχρονα και ασφαλή για το επιβατικό κοινό πλοία, με φτηνά εισιτήρια, με πληρώματα πλοίων με πλήρη σύνθεση και ικανοποιητικές εργασιακές σχέσεις, καθώς και λιμάνι ασφαλές σε κάθε καιρό. Κάλυψη των κενών των σχολείων του νησιού με το απαραίτητο μόνιμο διδακτικό προσωπικό, να εξασφαλιστεί η δωρεάν και ασφαλής μεταφορά όλων των μαθητών στα σχολεία, με ευθύνη του κράτους κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ