Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Παρέμβαση για μαθήματα σε παιδιά φτωχών και ανέργων

Επανασύνδεση του ρεύματος σε οικογένεια εργαζόμενου στο Ιλιον

Παρέμβαση στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Περιστερίου ώστε να παραχωρήσει αίθουσες ή οποιονδήποτε άλλο χώρο σε σχολεία, προκειμένου να γίνονται δωρεάν βοηθητικά μαθήματα σε μαθητές που οι γονείς τους είναι φτωχοί ή άνεργοι, από εκπαιδευτικούς που έχουν συγκεντρωθεί με τη βοήθεια του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, έκανε χθες η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου. Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στις δράσεις ταξικής αλληλεγγύης που οργανώνουν σε όλη τη χώρα οι Λαϊκές Επιτροπές.

Ο Χρήστος Μαργανέλης, που εκπροσώπησε τη Λαϊκή Επιτροπή, θέτοντας το θέμα στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, είπε: «έχουμε συγκεντρώσει καθηγητές που θα βοηθήσουν στην ενισχυτική διδασκαλία και θεωρούμε λογικό αυτή η δραστηριότητα να γίνει στα σχολεία. Και για λόγους υποδομής αλλά και επειδή τα σχολεία ανήκουν στους μαθητές, στους δασκάλους, στους γονείς. Εμείς ζητάμε ένα με δύο σχολεία στο κέντρο της πόλης, με πλήρη ευθύνη για τον καθαρισμό και τη λειτουργία του. Θα θέλαμε την άποψή σας στο ουσιαστικό του θέματος, μία τοποθέτηση επί της ουσίας».

Στην ουσία, το αίτημα απορρίφθηκε με διάφορα προσχήματα τόσο από τον αντιδήμαρχο Παιδείας της πόλης, καθώς απάντησε ότι έχουν απορριφθεί παρόμοια αιτήματα άλλων φορέων και της Εκκλησίας, όσο και από μέλη της Επιτροπής. Κάποιοι εξ αυτών είπαν ότι είναι θέμα διαδικαστικό καθώς πρέπει να συζητηθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης. Ωστόσο, ο ίδιος ο αντιδήμαρχος κάλεσε τη Λαϊκή Επιτροπή να «συνενώσει» τις δυνάμεις της με αυτές του Δήμου, καθώς σύντομα θα προχωρήσει στη λειτουργία τεσσάρων «κοινωνικών φροντιστηρίων», ένα σε κάθε διαμέρισμα της πόλης. Μάλιστα, ζητήθηκε και ο κατάλογος με τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα διδάξουν στα δωρεάν μαθήματα της Λαϊκής Επιτροπής ενώ τέθηκε και το ζήτημα πως αν δεχθεί το αίτημα της Λαϊκής Επιτροπής θα πρέπει να δεχθεί και όλων των άλλων φορέων που το είχαν ζητήσει και θα το ζητήσουν.

Θυμίζουμε ότι ήδη ο δήμαρχος Περιστερίου έχει αρνηθεί να παραχωρήσει κάποιες αίθουσες και η Λαϊκή Επιτροπή με ανακοίνωσή της με αφορμή το γεγονός σημείωνε ανάμεσα σε άλλα:

«Η δημοτική αρχή αρνήθηκε να παραχωρήσει οποιονδήποτε χώρο. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας ούτε λίγο - ούτε πολύ είπε πως η Λαϊκή Επιτροπή πρέπει να ενταχθεί στο σχεδιασμό του δήμου (!!!) για να παραχωρηθούν αίθουσες για τα μαθήματα. Το "ενδιαφέρον" του δήμου για τους φτωχούς και άνεργους Περιστεριώτες, αρχίζει και τελειώνει όσο διαρκούν τα φώτα της δημοσιότητας. Ας βγάλουν συμπεράσματα οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του Περιστερίου».

Στο Ιλιον

Την επανασύνδεση του ρεύματος σε οικογένεια εργαζόμενου στον τομέα του ιματισμού που είναι απλήρωτος τους τελευταίους τέσσερις μήνες, πέτυχε χθες η Λαϊκή Επιτροπή Ιλίου ύστερα από παρέμβαση στη ΔΕΗ Αγίων Αναργύρων.

Στην ίδια κινητοποίηση διεκδίκησαν να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος και σε μία ακόμα πολύτεκνη οικογένεια, με τέσσερα παιδιά, το ένα με ειδικές ανάγκες. Η οικογένεια δεν είχε καταφέρει να πληρώσει την αξία του ρεύματος καθώς ο σύζυγος της οικογένειας που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας έχει καταθέσει τα χαρτιά του για συνταξιοδότηση και η σύζυγος είναι άνεργη.

Σε παρέμβασή τους στην προϊσταμένη του καταστήματος τα μέλη της Επιτροπής απαίτησαν να γίνει άμεση επανασύνδεση στο ρεύμα. Η διευθύντρια, ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να προβεί σε καμία ενέργεια καθώς κατ' επανάληψη, όπως είπε, η οικογένεια φέρεται να έχει παραβιάσει το ρολόι. Κάλεσε την οικογένεια να κάνει γραπτό αίτημα προς τη διοίκηση της ΔΕΗ με το οποίο θα εκθέτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ώστε να δώσει εκείνη την οριστική απάντηση αν θα προχωρήσει σε επανασύνδεση ή όχι...

Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής τόνισαν ότι δε θα το αφήσουν έτσι και ότι θα επανέλθουν με νέα κινητοποίηση αν χρειαστεί προσθέτοντας παράλληλα ότι θα βρίσκονται στο πλευρό κάθε λαϊκής οικογένειας που έχει ανάγκη, ώστε να μη διακοπεί το φως, το νερό, το τηλέφωνο σε κανένα λαϊκό σπίτι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ