Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΗ
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Κομπάζει για τις αντιλαϊκές ανατροπές

Από τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή

Associated Press

Από τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή
Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και η αναπαραγωγή της «θεωρίας των άκρων» χαρακτήρισαν την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά. Οπως είπε, σήμερα κρίνεται το «αν θα παραμείνουμε στην Ευρωζώνη ή θα καταλήξουμε στην απόλυτη χρεοκοπία και στη δραχμή», που με τη σειρά της θα οδηγήσει σε «συγκρούσεις των άκρων και εσωτερικό σπαραγμό».

Ο Αντ. Σαμαράς προσπάθησε να καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση ότι η ψήφιση των μέτρων γίνεται για το συμφέρον του λαού, ισχυριζόμενος ότι με τα χρήματα της δόσης «θα προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Δεν θα σωθούν μόνο τράπεζες αλλά και οι καταθέτες, καθώς και όσοι περιμένουν ένα δάνειο για τις επιχειρήσεις τους», αφού «κινδυνεύουν άνθρωποι να χάσουν τις δουλειές τους λόγω της έλλειψης ρευστότητας».

Στη λογική της ενίσχυσης των επιχειρήσεων θα κινηθούν και οι επικείμενες αλλαγές στο φορολογικό, όπως ξεκαθάρισε ο Αντ. Σαμαράς, λέγοντας ότι «αλλάζουμε το φορολογικό σύστημα για να πληρώνουν όσοι δεν πλήρωναν ως σήμερα» και «να έρθουν επενδύσεις για να βρει ο κόσμος δουλειά».

Ο πρωθυπουργός έκανε ξανά επίδειξη πυγμής ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα, με συκοφαντίες και απειλές. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι «την κόλαση δεν την φέρνουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά αυτοί που έδιωξαν επιχειρήσεις και εργοστάσια από αυτόν τον τόπο. Οσοι παρέλυαν τις πόλεις και ζητούσαν παροχές και προνόμια. Την κόλαση τη φέρνει η έλλειψη ανταγωνιστικότητας»...

Ο ίδιος διαβεβαίωσε το κεφάλαιο ότι «δεν παίζουμε με την ευρωπαϊκή προοπτική του τόπου» και προσπάθησε να ξεγελάσει το λαό ότι αυτά «είναι τα τελευταία επώδυνα μέτρα», αλλά «όποια πρόσθεση χρειαστεί στο τέλος θα προκύψει από πάταξη της φοροδιαφυγής και περιορισμό της δημόσιας σπατάλης», εάν «έχουν επιτευχθεί οι στόχοι». Κομπάζοντας για τις αντεργατικές - φιλομονοπωλιακές ανατροπές, σημείωσε ότι «η Ελλάδα ανέβηκε δέκα θέσεις στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας».

Τέλος, αναφερόμενος στις επικίνδυνες εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο, είπε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας περιοχής που εμφανίζει όλο και περισσότερο γεωπολιτική αστάθεια», γι' αυτό «χώρες εντός και εκτός Ευρώπης βλέπουν την ανάγκη να σταθεροποιηθεί η χώρα μας και όχι να τιναχθεί στον αέρα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναγωνισμός για τα ψίχουλα για το λαό και το παντεσπάνι στους αστούς(2015-01-13 00:00:00.0)
Απόφαση να πάμε μπροστά, όχι να στριφογυρίζουμε στο πίσω(2014-11-22 00:00:00.0)
Εγγυήσεις στο κεφάλαιο για σίγουρη κερδοφορία(2013-01-09 00:00:00.0)
Αγρια φοροληστεία δίχως τέλος(2012-12-18 00:00:00.0)
Υποσχετική στο κεφάλαιο, δηλητήριο στο λαό(2012-06-01 00:00:00.0)
Κράχτης για «ανάπτυξη» υπέρ της πλουτοκρατίας(2010-10-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ