Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Απέτρεψαν τη διακοπή του ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη ΔΕΗ Αμφιθέας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη ΔΕΗ Αμφιθέας
Κινητοποίηση στη ΔΕΗ του Παλαιού Φαλήρου πραγματοποίησαν χτες μέλη των Λαϊκών Επιτροπών Καλλιθέας και Μπραχαμίου, της Επιτροπής Αγώνα Νέας Σμύρνης και εκπρόσωποι από το Σύλλογο Γυναικών του Π. Φαλήρου, με αφορμή την επιχείρηση εργολαβικού συνεργείου, προχτές, να διακόψει την ηλεκτροδότηση σε οικογένεια, επειδή δεν είχε καταφέρει να ξοφλήσει τους λογαριασμούς της. Η οικογένεια και οι γείτονες δεν επέτρεψαν στο συνεργείο να προχωρήσει στη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Στο χώρο βρέθηκε ο Σύλλογος Γυναικών Π. Φαλήρου και η Λαϊκή Επιτροπή Μπραχαμίου, οι οποίοι στη συνέχεια απέτρεψαν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε δεκάδες σπίτια και καταστήματα της περιοχής.

Χτες, σε συνάντηση με εκπρόσωπο της επιχείρησης, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων ζήτησε να μάθει για ποιο λόγο η ΔΕΗ έδωσε τέτοια εντολή. Η θέση της εκπροσώπου, όπως κατήγγειλε αμέσως μετά η αντιπροσωπεία, ήταν ιδιαίτερα προκλητική χαρακτηρίζοντας ως «όχλο» τις λαϊκές οικογένειες που ζητούν διακανονισμό και «ανοικοκύρευτους» τους ανέργους, τους απλήρωτους εργαζόμενους, που αμείβονται με 200, 300 και 400 ευρώ και δεν τακτοποιούν τις οφειλές τους.

Τα μέλη της Επιτροπής κατήγγειλαν ως απαράδεκτη τη στάση της εκπροσώπου, τονίζοντας ότι οι οργανωμένες αντιδράσεις του λαού θα κλιμακωθούν και θα απαντήσουν στην ένταση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Με την ξεκάθαρη θέση ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, πρόσθεσαν πως δε θα επιτρέψουν οικογένεια να μείνει χωρίς ρεύμα, νερό, τροφή. Ο λαός, επισήμαναν, έχει πληρώσει «χρυσά» όλες τις υποδομές και τις υπηρεσίες της ΔΕΗ και των άλλων οργανισμών, για να πλουτίζουν μία χούφτα πολυεθνικές και μονοπώλια.

Θράκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού διοργανώνει ο εργαζόμενος λαός της Θράκης, την Κυριακή 4 Νοέμβρη στις 10.30 το πρωί, στο Πέραμα του Εβρου. Η συγκέντρωση διοργανώνεται ενόψει της επικείμενης αδειοδότησης των χρυσωρυχείων της Eldorado Gold Group, που προωθεί η κυβέρνηση με ταχύτατους ρυθμούς παρά την ξεκάθαρη αντίθεση του λαού της περιοχής.

Με ανακοίνωσή τους, οι Λαϊκές Επιτροπές Εβρου και Ροδόπης, καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση και δηλώνουν για άλλη μια φορά, προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα σταθούν εμπόδιο στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου και την υπονόμευση της υγείας και του περιβάλλοντος της περιοχής από τους σύγχρονους χρυσοθήρες.

Θυμαράκια

Κινητοποίηση στο ΙΚΑ στα Θυμαράκια έκαναν χτες μέλη της Λαϊκής Επιτροπής 3ου - 4ου διαμερίσματος Αθήνας, μαζί με το Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας που δραστηριοποιείται σε αυτή, με επίκεντρο τη συρρίκνωση των δομών της Υγείας, στην οποία προχωρά με γοργούς ρυθμούς η κυβέρνηση στα πλαίσια του εξορθολογισμού των δαπανών στο χώρο. Οι συγκεντρωμένοι συναντήθηκαν με τον διευθυντή και ρώτησαν για το ενδεχόμενο συγχώνευσης του ιατρείου, το οποίο όπως είπαν εξυπηρετεί χιλιάδες οικογένειες στην περιοχή. Ο διευθυντής απάντησε ότι τέτοιο ενδεχόμενο προς το παρόν δεν υπάρχει για το συγκεκριμένο κατάστημα, ωστόσο επιβεβαίωσε τις τρομερές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και τα προβλήματα που δημιουργούνται, εξαιτίας αυτής της κατάστασης. Προχτές το απόγευμα, η Λαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους του Κολωνού και των Πετραλώνων με ζήτημα αιχμής την Υγεία.

Βύρωνας

Ανοιχτή σύσκεψη στην πλατεία Αγίου Λαζάρου στον Βύρωνα έκανε, προχτές, η Λαϊκή Επιτροπή Βύρωνα, τα σωματεία και οι φορείς που συμμετέχουν σε αυτήν, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας. Η σύσκεψη βρήκε την πλατιά αποδοχή των κατοίκων της περιοχής που συμμετείχαν στην εκδήλωση και συζήτησαν για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Χαλάνδρι

Σε λαϊκή συνέλευση, με στόχο τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής στην περιοχή, καλούν την Κυριακή, στις 11 π.μ., στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Δαναΐδων και Αντιγόνης, Κάτω Χαλάνδρι), το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων στην περιοχή, το Συνδικάτο ΟΤΑ, ο Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ της περιοχής και η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ