Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΛΙΟΥ
Αμεση δράση για σίτιση, μόρφωση και υγεία των ανέργων

Η συγκρότηση Επιτροπής Ανέργων στο Ιλιον που θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη σίτιση, τις ανάγκες των παιδιών των ανέργων για μόρφωση, την κάλυψη αναγκών στον τομέα της Υγείας αλλά και τη νομική προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, αποφασίστηκε προχτές κατά τη διάρκεια σύσκεψης με ανέργους που διοργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής.

Οπως τόνισε εισηγητικά ο Μανώλης Δραγασάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιλίου, «Δεν είναι αλήθεια ότι η ανεργία βρίσκεται στο 25% όπως παρουσιάζουν. Είναι πολύ μεγαλύτερη, αφού είναι χιλιάδες εκείνοι που δεν υπολογίζονται ως άνεργοι. Δεν υπολογίζεται η ανεργία των αυτοαπασχολουμένων που κλείνουν τα μαγαζιά τους, των αγροτών που ξεκληρίζονται. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε άμεσο και επείγον ζήτημα το δυνάμωμα της πάλης για την ανακούφιση των ανέργων. Να δημιουργηθούν σε όλους τους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές "χαλυβουργίες", όλοι για έναν και ένας για όλους».

Η σύσκεψη συνεχίστηκε με την παρέμβαση εκπροσώπων από τις Επιτροπές Ανέργων σε Πετρούπολη και Αγίους Αναργύρους - Καματερό, οι οποίοι μετέφεραν τη δική τους εμπειρία από τη δραστηριότητά τους. Συγκεκριμένα, η Μαρία Βισβίκη από την Πετρούπολη αναφέρθηκε σε αντίστοιχες ενέργειες για την ανακούφιση των ανέργων σε συνεργασία με το δήμο. Οι πρωτοβουλίες, όπως είπε χαρακτηριστικά, περιλαμβάνουν φαρμακείο με χορήγηση δωρεάν φαρμάκων, αποθήκη τροφίμων, εξέταση από γιατρούς του ΙΚΑ, παροχή πρωινού στους μαθητές των σχολείων.

Αντίστοιχα η Μαρία Ντάτσα, από του Αγίους Αναργύρους, αναφέρθηκε στη συστηματική καταγραφή των ανέργων, η οποία βοήθησε την Επιτροπή να πραγματοποιήσει ένα καλό άνοιγμα στην περιοχή για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι.

Η Επιτροπή Ανέργων με τη συγκρότησή της ξεκαθάρισε ότι σκοπός αυτών των ενεργειών για την άμεση ανακούφιση των ανέργων σε κάποια ζητήματα, δεν είναι η φιλανθρωπία ούτε ο εθελοντισμός. Δεν είναι στόχος τους να λειτουργήσουν σαν μια ακόμα Μη Κυβερνητική Οργάνωση για να κρύψουν κάτω από το χαλί τις πραγματικές αιτίες και τους υπεύθυνους της εξαθλίωσης του λαού. Στόχος είναι, όπως πρόσθεσαν, η πάλη και η προετοιμασία του λαού για τους αγώνες που έρχονται.

Χτες, νέοι σε ηλικία άνεργοι που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα έκαναν εξόρμηση στον ΟΑΕΔ Ιλίου μοίρασαν υλικό με τα άμεσα αιτήματα για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.

Βύρωνας - Μπραχάμι

Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ του Βύρωνα έκαναν προχτές μέλη της Λαϊκής Επιτροπής και της Επιτροπής Ανέργων. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκαν με τον υπεύθυνο του υποκαταστήματος όπου και απαίτησαν να χορηγείται σε όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, η κάρτα ανεργίας και να χρησιμοποιείται σαν πάσο για απεριόριστες διαδρομές στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μιας και χιλιάδες άνεργοι επωμίζονται και αυτό το κόστος στις πλάτες τους.

Οι συγκεντρωμένοι έκαναν παρέμβαση και στο ΙΚΑ Βύρωνα το οποίο σχεδιάζεται να μεταφερθεί στο κατάστημα του Παγκρατίου. Εκεί, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων ζήτησε να γίνει θεώρηση στο βιβλιάριο ασθενείας ανέργου, όμως οι υπεύθυνοι του καταστήματος αρνήθηκαν, καθώς είχε περσινά μεροκάματα. Τα μέλη της Επιτροπής διαμαρτυρήθηκαν τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εμπαίζει τους ανέργους.

Εξόρμηση στον ΟΑΕΔ στο Μπραχάμι πραγματοποίησε χτες η Επιτροπή Ανεργων της περιοχής στον ΟΑΕΔ και η Λαϊκή Επιτροπή.

Μαρούσι

Κινητοποίηση στην Εφορία του Αμαρουσίου έκαναν προχτές μέλη της Λαϊκής Επιτροπής διαμαρτυρόμενοι για τα απανωτά χαράτσια και τη φοροληστεία του λαού. Σε συνάντηση με τον υπεύθυνο του υποκαταστήματος οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να μην προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς σε όσους δεν έχουν καταβάλλει τα χαράτσια, καθώς η εργατική λαϊκή οικογένεια στενάζει από τους απανωτούς φόρους την ίδια στιγμή που βλέπει τα εισοδήματά της να μειώνονται δραματικά. Απηύθυναν κάλεσμα τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους κατοίκους που βρέθηκαν στο υποκατάστημα να δώσουν τη μάχη μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές, τα σωματεία, για να βάλουν φρένο στα σχέδια κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας.

Παλαιό Φάληρο

Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ της οδού Αμφιθέας πραγματοποιούν από κοινού αύριο στις 8.30 π.μ., οι Λαϊκές Επιτροπές Καλλιθέας, Μπραχαμίου και οι Επιτροπές Αγώνα Π. Φαλήρου και Νέας Σμύρνης, μετά από επιχείρηση εργολαβικού συνεργείου της ΔΕΗ στο Π. Φάληρο, προχθές, να κόψει το ρεύμα σε οικογένεια που δεν είχε καταφέρει να πληρώσει τους λογαριασμούς. Να σημειώσουμε πως η οικογένεια και οι γείτονες απομόνωσαν το συνεργείο και δεν επέτρεψαν με την παρέμβασή τους να προχωρήσει στη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ(2014-10-04 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2014-02-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-03-23 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα(2012-03-14 00:00:00.0)
Επιτακτική ανάγκη η πάλη για μέτρα προστασίας των ανέργων(2011-12-24 00:00:00.0)
Παρέμβαση για την προστασία των ανέργων(2011-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ