Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΧΟΡΟΥ - ΘΕΑΤΡΟΥ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Οχι άλλος εμπαιγμός

Σαν «μπαλάκι του πινγκ πονγκ» αντιμετωπίζουν τα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού τους Σπουδαστές των Σχολών Χορού, Θεάτρου, Κινηματογράφου. Ο Σύλλογος Σπουδαστών, όταν διαμαρτύρεται στο ΥΠΠΟ, παραπέμπεται στο Παιδείας και όταν διαμαρτύρεται στο «αναρμόδιο» υπουργείο Παιδείας παραπέμπεται στο ΥΠΠΟ. Αυτό έκανε και χτες ο γγ του υπουργείου Παιδείας, Θ. Κυριαζής. Σε συνάντηση με τους σπουδαστές, απάντησε ότι οι σχολές τους δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου του και να απευθυνθούν στο ΥΠΠΟ.

«Η μόνη ρεαλιστική απάντηση σε αυτά που ζούμε και σε αυτά που έρχονται», λέει ο Σύλλογος Σπουδαστών, «είναι η πάλη για ίδρυση Ανωτάτων Καλλιτεχνικών Σχολών, δημόσιων και δωρεάν, στα πλαίσια της ενιαίας ανώτατης εκπαίδευσης, για την επιστημονική μόρφωση των ηθοποιών και των καλλιτεχνών κάθε ειδικότητας. Για σπουδές που να παρέχουν υψηλού επιπέδου καλλιτεχνική μόρφωση για όλους τους σπουδαστές».

Ο Σύλλογος χαιρετίζει όλους τους σπουδαστές που συμμετείχαν στις πρόσφατες κινητοποιήσεις του, για το κόστος σπουδών και καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα. «Κάθε σπουδαστής να μπει μπροστά - λένε - να πάρει θέση στον αγώνα. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Μας ζητούν να βάλουμε πλάτη σε αυτούς που μας εξαθλιώνουν. Σε όλες μας τις συναντήσεις με τους αρμόδιους των υπουργείων ένα ήταν το μοτίβο: "Βάλτε και εσείς πλάτη, μη ζητάτε τόσα, οι στιγμές για τη χώρα μας είναι δύσκολες". Απαντάμε: Τέρμα στα ψέματα και στις απειλές ότι, αν δεν παρθούν τα μέτρα θα καταστραφούμε. Με αυτά καταστρέφουν τη ζωή και το μέλλον μας. Τέρμα στο παραμύθι των κομμάτων της συγκυβέρνησης ότι "εμείς δεν θέλουμε", αλλά επιβάλλουν τα μέτρα οι κακοί ξένοι, η τρόικα. Κεφαλαιοκράτες και κυβέρνηση μαζί με τους συμμάχους και φίλους τους, την ΕΕ, το ΔΝΤ ισοπεδώνουν τα πάντα. Τέρμα στις αυταπάτες ότι κάποιοι άλλοι καλύτεροι διαχειριστές, χωρίς αυτοί να συγκρουστούν με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα μονοπώλια, θα μας κάνουν να ζήσουμε καλύτερα, θα κάνουν τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ "αρνάκι". Η σιωπή δεν μας ταιριάζει».

Τα ερωτήματα που θέτουν οι σπουδαστές είναι: Ποιο υπουργείο είναι αρμόδιο για τις Δραματικές Σχολές, ποιο θα έχει την ευθύνη για τις δημοτικές, κρατικές και ημικρατικές καλλιτεχνικές σχολές; Ποιο θα είναι το νέο νομικό - νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολών; Θα υπάρχει ενιαίο πρόγραμμα σπουδών; Πόσα θα είναι τα έτη σπουδών; Θα συνεχιστούν οι εξετάσεις στο ΥΠΠΟ; Ποιος οργανισμός θα είναι υπεύθυνος για την πιστοποίηση των πτυχίων;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ