Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ξεκινούν μεθαύριο Παρασκευή οι εκλογές για νέα διοίκηση

Σε μαζική συμμετοχή καλεί η «Αγωνιστική Ενότητα Μεταλλεργατών»

Αρχίζουν την Παρασκευή 2 Νοέμβρη οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά. Οι εκλογές ξεκινούν από το παράρτημα του Συνδικάτου στη Σαλαμίνα οπότε και οι κάλπες 2 και 3 Νοέμβρη θα βρίσκονται στο Εργατικό Κέντρο του νησιού και θα είναι ανοιχτές από τις 11 το πρωί ως τις 8 το απόγευμα. Στις 9 και 10 Νοέμβρη οι κάλπες θα βρίσκονται στο παράρτημα του Συνδικάτου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα. Η ψηφοφορία θα συνεχιστεί στις 16 και 18 Νοέμβρη στο παράρτημα του Κερατσινίου με τις κάλπες να βρίσκονται στο δημαρχείο Κερατσινίου, στις 23 και 24 Νοέμβρη θα ακολουθήσει το παράρτημα της Νίκαιας όπου η ψηφοφορία θα γίνεται στο χώρο της Μηχανικής Καλλιέργειας, ενώ 30 Νοέμβρη, 1η και 2 Δεκέμβρη οι κάλπες θα βρίσκονται στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Στις εκλογές ψηφοδέλτιο κατεβάζει μόνο η παράταξη «Αγωνιστική Ενότητα Μεταλλεργατών» (ΑΕΜ) στην οποία επί χρόνια οι μεταλλεργάτες εμπιστεύονται το τιμόνι του Συνδικάτου. Η παράταξη «Εργατική Ενότητα Μεταλλεργατών» που συγκροτείται από την «Αυτόνομη Παρέμβαση» και στελέχη της ΠΑΣΚΕ, μετά την εκλογή της 5μελούς εφορευτικής επιτροπής όπου οι μεταλλεργάτες έδωσαν 3 έδρες στην ΑΕΜ και δύο στην ΕΕΜ, δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο.

Η ΑΕΜ σε ανακοίνωσή της καλεί τους μεταλλεργάτες να συμμετέχουν ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά στις εκλογές για ένα γερό ταξικό Συνδικάτο γιατί μοναδικό εμπόδιο σε αυτή την πολιτική είναι «τα ταξικά συνδικάτα, όπως και το δικό μας, που είναι αποφασισμένα να ορθώσουν αγωνιστικό ανάστημα βάζοντας εμπόδια στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων και να συσπειρώσουν δυνάμεις για την αντεπίθεση της εργατικής τάξης».

Η μαζική συμμετοχή των μεταλλεργατών τονίζει η ΑΕΜ θα είναι δυναμική απάντηση στην πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας, της συγκυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης «που έκλεισαν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, υπέγραψαν συμφωνία για να πηγαίνουν οι Ελληνες Εφοπλιστές τα καράβια τους στα κινέζικα Ναυπηγεία, χάρισαν τα μεγάλα ναυπηγεία στους "σωτήρες" ιδιώτες και τους χρηματοδότησαν με τόσα και τόσα δισ., διέλυσαν την κοινωνική ασφάλιση, καταργούν τα δικαιώματα, δημιουργούν την ανεργία κι όλα τα άλλα δεινά του λαού και των εργαζομένων», αλλά και στην προσπάθεια να χτυπηθεί το σωματείο από τα μέσα (δημιουργία αντισυνδέσμου για την διάσπαση του Συνδικάτου κ.ά.), προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που στηρίζουν την ΕΕΜ και τους μόνους που ευνοεί είναι οι εργοδότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ