Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλήψεις μεταναστών

Σε ανελέητο πογκρόμ κατά μεταναστών που επιχειρούν να μπουν στην ΕΕ μέσω Ελλάδας, επιδίδονται οι αρχές συνοριοφύλαξης της χώρας. Χαρακτηριστικές οι πιο πρόσφατες «επιδόσεις» του Λιμενικού απέναντι σε πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού που διακινδυνεύουν τη ζωή τους, κυριολεκτικά θαλασσοπνίγονται, προκειμένου να μεταβούν στον «παράδεισο», όπως τους προπαγανδίστηκε, της ΕΕ.

Ενδεικτικά: Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας ενημερώθηκε για την ύπαρξη κινδυνεύοντος σκάφους στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του νησιού. Πλωτό περιπολικό εντόπισε φουσκωτό σκάφος με 27 «παράνομους αλλοδαπούς» νοτιοδυτικά της Παλαιοκαστρίτσας. Είχαν ξεκινήσει από Πάργα με προορισμό την Ιταλία.

Στη Σάμο, αστυνομικοί και λιμενικοί συνέλαβαν άλλους 19 μετανάστες «άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων», που κατάφεραν να περάσουν στο νησί, πριν ταξιδέψουν γι' αλλού, με πνευστές μηχανοκίνητες λέμβους από την Τουρκία.

Τέλος, στην Ηγουμενίτσα συνελήφθη οδηγός φορτηγού με επικαθήμενο διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρει κρυμμένους εντός του φορτίου του επικαθήμενου τέσσερις αλλοδαπούς με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Κάτι που απαγορεύεται από ΕΕ και εθνικές κυβερνήσεις (Κανονισμός Δουβλίνο 2 και Συνθήκη Σένγκεν), μετατρέποντας τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο κράτησης εγκλωβισμένων εδώ μεταναστών που στην πραγματικότητα ήθελαν την Ελλάδα μόνο σαν ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ