Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Σίτιση και στέγαση για όλους

Κινητοποιήσεις φοιτητών - σπουδαστών στη Λέσχη του Πανεπιστημίου Αθήνας και στο υπουργείο Παιδείας

Από την κινητοποίηση για τη σίτιση στο Πανεπιστήμιο Αθήνας
Από την κινητοποίηση για τη σίτιση στο Πανεπιστήμιο Αθήνας
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές δε μένουν άπραγοι, απαιτούν τα δικαιώματά τους στη σίτιση και στη στέγαση. Χτες ήταν η τελευταία μέρα υποβολής αιτήσεων για κάρτα σίτισης για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθήνας και είχαν δημιουργηθεί ουρές αναμονής. Οι Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Νοσηλευτικής, Μαθηματικού και Φυσικού και οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στο Πανεπιστήμιο Αθήνας έκαναν κινητοποίηση στο χώρο της Λέσχης (Ιπποκράτους) από τις 9 το πρωί μέχρι το απόγευμα, διεκδικώντας σίτιση για όλους φοιτητές. Επίσης, απαίτησαν να δοθεί παράταση στην ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών, διότι προέκυψε το εξής γεγονός: Φοιτητές που δεν είχαν όλα τα δικαιολογητικά (δεν είναι και λίγα...) δε θα είχαν το δικαίωμα να τα καταθέσουν, διότι έληγε η προθεσμία.

Το μεσημέρι οι φοιτητές που έκαναν την κινητοποίηση προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας και στην πρυτανεία. Η απάντηση, μετά από πολλές προσπάθειες, ήταν ότι το ζήτημα της σίτισης καλύπτεται και θα καλυφθεί... Πάντως, η πραγματικότητα είναι πως η σίτιση εξαρτάται απ' τον αριθμό των φοιτητών που θα κάνουν αίτηση και το κονδύλι που θα λάβει η Φοιτητική Μέριμνα του ιδρύματος. Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το ΔΣ της Φοιτητικής Μέριμνας και οι φοιτητές θα κάνουν νέα κινητοποίηση.

Απαντήσεις-κοροϊδία

Ο Σύλλογος Οικοτρόφων του ΤΕΙ Χαλκίδας, χτες, έκανε για μια ακόμη φορά κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας. Θυμίζουμε ότι οι θέσεις στην Εστία αρκούν μόνο για 408 άτομα. Οι αιτήσεις, μαζί με αυτές των πρωτοετών, έχουν φτάσει τις 700, ενώ μέχρι τώρα κανένας πρωτοετής δεν έχει μπει σε δωμάτιο. Επίσης, το εστιατόριο της σχολής δε λειτουργεί ακόμα! Οι σπουδαστές άκουσαν και πάλι υποσχέσεις και δήλωση ...καλών προθέσεων.

Για το θέμα του εστιατορίου ο εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου απάντησε πως έχουν σταλεί τα λεφτά για να παραταθεί η σύμβαση με τον επιχειρηματία για το εστιατόριο, μέχρι να γίνει ο νέος διαγωνισμός. Στην προηγούμενη συνάντηση, πριν περίπου ένα μήνα, είχαν ακούσει πως την επόμενη μέρα θα υπογραφεί το σχετικό έγγραφο. Προφανώς είναι ακόμα στο δρόμο... Για την Εστία η απάντηση ήταν πως γίνονται προσπάθειες από το Ινστιτούτο Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ, πρώην ΕΙΝ) να βρεθούν χώροι.

Οι σπουδαστές έθεσαν και το ζήτημα των έκτακτων καθηγητών, που φέτος είναι λιγότεροι από πέρσι. Η απάντηση ήταν πως πρέπει να γίνει ...εξορθολογισμός και πως το σχέδιο «Αθηνά» (καταργήσεις, συγχωνεύσεις τμημάτων) θα λύσει και τέτοια προβλήματα. Οι σπουδαστές δήλωσαν ότι αυτές οι απαντήσεις όχι μόνο δεν τους ικανοποιούν, αλλά τις θεωρούν κοροϊδία. Επόμενη κινητοποίησή τους είναι τη Δευτέρα, στις 5.30 το απόγευμα, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου του ΤΕΙ Χαλκίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ