Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
«Σήκωσαν στο πόδι» τη Θεσσαλονίκη

«Οργάνωση παντού. Αντεπίθεση τώρα. Πανεργατικός ξεσηκωμός» έγραφε το πανό που απλώθηκε έξω από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Η πορεία

MotionTeam

Η πορεία
Με μια μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση -πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη- και πορεία που κατέληξε έξω από το εμπορικό πολυκατάστημα «ΝΟΤΟΣ» προκειμένου να εκφραστεί μαζικά η αλληλεγγύη στους απεργούς εργάτες της επιχείρησης και στον πολυήμερο αγώνα τους, διαδήλωσε χτες ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης.

Απέναντι στους μεγαλέμπορους, άλλωστε, οργανώθηκε σκληρή μάχη από νωρίς το πρωί, με απεργιακές φρουρές που στήθηκαν έξω από τα μεγάλα καταστήματα (ΦΩΚΑ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, κλπ.). Στη συνέχεια όλοι οι εργαζόμενοι από το εμπόριο, μαζί με συναδέλφους τους από επιχειρήσεις υπηρεσιών, συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κατάστημα «ΝΟΤΟΣ», όπου είχε οριστεί η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ Εμπορίου - Υπηρεσιών. Η μαζική συμμετοχή τους στην απεργία ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς που προηγήθηκε για την οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο, και των αγώνων που έδωσαν απέναντι στην επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία. Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι ξεκίνησαν και με πορεία κατευθύνθηκαν στη μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Χιλιάδες απεργοί εργάτες εργοστασίων (ΕΛΒΟ, ΑΓΝΟ κλπ.), εργαζόμενοι από κάθε κλάδο, από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μαζί με τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ που έκλεισαν τα καταστήματά τους, έβαλαν χειρόφρενο στα ΤΑΧΙ, τους αγρότες που άφησαν τα χωράφια, τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και τη νεολαία που άφησε τα θρανία και τα αμφιθέατρα, αντάμωσαν στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Οι μαθητές με δική τους προσυγκέντρωση και πορεία έφτασαν στο χώρο τραγουδώντας: «Τσουνάμι, τσουνάμι, τσουνάμι, θα έρθει σήμερα το βράδυ στο λιμάνι και βάλτε το καλά μες το μυαλό σας, δε θα περάσει το νομοσχέδιό σας».

Στην απεργιακή συγκέντρωση μίλησαν ο Λ. Στολτίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Θεσσαλονίκης και ο Γ. Ευθυμιάδης, Γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων της COCA COLA 3E.

Η μεγάλη πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης σάλπισε ξεσηκωμό: «κανένας εργάτης να μη λυγίσει, στους ταξικούς αγώνες βρίσκεται η λύση», «κανένας φόβος, καμιά υποταγή, όλοι με το ΠΑΜΕ για την ανατροπή»!

Η πορεία κατευθύνθηκε στην οδό Τσιμισκή, και σταμάτησε έξω από το κατάστημα «ΝΟΤΟΣ» όπου οι εργαζόμενοι από τη Δευτέρα βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις και στη μείωση μισθών με τις ατομικές συμβάσεις που ο εργοδότης τούς εκβιάζει να υπογράψουν.

Στο απέναντι πεζοδρόμιο, μπροστά στην είσοδο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του στρατηγείου των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων, είχε τοποθετηθεί ένα μεγάλο πανό του ΠΑΜΕ που έδειχνε το δρόμο που πρέπει να βαδίσει κάθε εργάτης: «Καμία θυσία για τα κέρδη τους. Οχι στα μνημόνιά τους. Οργάνωση παντού. Αντεπίθεση τώρα. Πανεργατικός ξεσηκωμός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ