Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Πλήθος λαού βγήκε στους δρόμους

ΚΑΒΑΛΑ
ΚΑΒΑΛΑ
Από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων (και πιο μαζικές σε σχέση με αυτές της τελευταίας απεργίας) έγιναν και σε Μακεδονία και της Θράκη.

Στην Κομοτηνή, στην απεργιακή συγκέντρωση, χαιρέτισε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του εργοστασίου «etpa-provoli».

Στην Καβάλα, η μάχη, ξεκίνησε νωρίς το πρωί με την περιφρούρηση έξω από το κατάστημα του «Μαρινόπουλου».

Στην Ξάνθη, από νωρίς τα ξημερώματα ξεκίνησε ολοήμερη περιφρούρηση στο χώρο της E-VALUE της COSMOTE. Στην απεργιακή διαδήλωση, μαζί με τους εργάτες, τους συνταξιούχους, τους φοιτητές και τους μαθητές, πήραν τη θέση τους και οι μικροεπαγγελματίες, το σωματείο ΤΑΧΙ κλπ.

Στις Σέρρες, πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή και εργαζόμενων του εργοστασίου της «Ζάχαρης» (ΕΒΖ) που παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.

Χαρακτήρα παλλαϊκής κινητοποίησης πήρε η απεργιακή συγκέντρωση στη Νάουσα. Τα μεγάλα εργοστάσια («Βαρβαρέσου», «Μπουτάρη», δύο διαλογητήρια, κλπ) «νέκρωσαν», ενώ ιδιαίτερα μαζική ήταν και η συμμετοχή των εργαζομένων του Δημοσίου.

Στη Βέροια, μαζική ήταν η συμμετοχή των μαθητών, ενώ μεγάλες και μαχητικές συγκεντρώσεις έγιναν επίσης σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Δράμα, Γιαννιτσά, Σκύδρα, Χαλκιδική, Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Κιλκίς και Κατερίνη.


ΔΡΑΜΑ
ΔΡΑΜΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ