Τρίτη 9 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΝΟΒΟΤΕΛ» - 16 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης το περασμένο Σάββατο

Δεκάδες πρωτοβάθμια συνδικάτα βρέθηκαν στο πλευρό τους

Από τη συγκέντρωση έξω από το «ΝΟΒΟΤΕΛ»
Από τη συγκέντρωση έξω από το «ΝΟΒΟΤΕΛ»
Εξω από το ξενοδοχείο «ΝΟΒΟΤΕΛ», εκεί που οι εργαζόμενοι δίνουν μια απεργιακή μάχη, για 16η μέρα σήμερα, ενάντια στη μείωση μισθών που επέβαλε η εργοδοσία, βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο σωματεία και εργαζόμενοι του κλάδου αλλά και άλλων κλάδων. Εκδήλωσαν έτσι έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και υπογράμμισαν ότι ο αγώνας των εργαζομένων στο «ΝΟΒΟΤΕΛ», όπως και κάθε τέτοιος αγώνας, είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.

Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία του «ΝΟΒΟΤΕΛ» ήταν από τις πρώτες που εφάρμοσε την κατάπτυστη συμφωνία που υπέγραψε η πλειοψηφία της κλαδικής Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) με τους ξενοδόχους για μείωση των μισθών σε ποσοστό 15%.

Τους συγκεντρωμένους «καλωσόρισε» η πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου, Νίκη Χάλακα, τονίζοντας ότι η αποφασιστικότητα και η ενότητα των εργαζομένων έχουν θορυβήσει πολύ την εργοδοσία. Οπως σημείωσε, μια μέρα πριν η εργοδοσία κάλεσε το σωματείο για να τους προτείνει να τους δώσει το ποσό των 150 ευρώ επιπλέον τα Χριστούγεννα και για το 2013 το ίδιο ποσό τα Χριστούγεννα και το Πάσχα ως αντιστάθμισμα στις μειώσεις. Βεβαίως, το σωματείο απέρριψε επιτόπου τη «σοβαρή»... πρόταση της εργοδοσίας καθώς, όπως εργαζόμενοι σημείωναν, «πρόκειται για κοροϊδία, όταν μας παίρνουν 2.500 ευρώ να μας κάνουν πρόταση για 350 ευρώ». «Δεν είμαστε ζητιάνοι, είμαστε εργαζόμενοι περήφανοι και θέλουμε με αξιοπρέπεια να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας», επισήμαναν μεταξύ άλλων. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο γραμματέας του επιχειρησιακού σωματείου.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης καθώς και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, η οποία και παρέδωσε 1.000 ευρώ οικονομική ενίσχυση στον αγώνα των εργαζομένων στο «ΝΟΒΟΤΕΛ». Στην ίδια κατεύθυνση οικονομικά συνέβαλαν στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Βύρωνα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Αγ. Δημητρίου, το κλαδικό Συνδικάτο των ΟΤΑ, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας, το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, το Σωματείο Υπαλλήλων Οδοντοτεχνιτών και εργαζόμενοι.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς αλληλεγγύης μετέφεραν στους απεργούς μιλώντας στη συγκέντρωση εκπρόσωποι από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, το Σωματείο Εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία», την Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, την Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων Εκπαιδευτικών Βύρωνα. Επίσης, από τα επιχειρησιακά σωματεία σε «Σοφιτέλ», Καζίνο Πάρνηθας, «Χίλτον».

Ο Ν. Παπαγεωργίου, πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου, μεταξύ άλλων, κάλεσε τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να προετοιμάσουν την επόμενη μεγάλη γενική απεργία και τη μαζική συμμετοχή του κλάδου σε αυτή. Τόνισε παράλληλα ότι υπάρχει ανάγκη και να δυναμώσει και να μεγαλώσει η οργάνωση του κλάδου. Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας και γύρω Δήμων, κ.λπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν θα περάσει το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης διαμηνύουν τα συνδικάτα(2023-04-05 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στον «Ζούρα»(2018-12-12 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός για την απεργία στις 15 Μάη(2012-05-11 00:00:00.0)
Μεθοδεύει εκ περιτροπής εργασία(2011-05-28 00:00:00.0)
Ετοιμάζεται δυναμική αντίδραση για τις απολύσεις(2002-10-03 00:00:00.0)
Οι χώροι δουλιάς θα δώσουν τον τόνο(2002-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ