Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Επαναφέρει τη «θεωρία των άκρων»

Τη «θεωρία των άκρων» επιστράτευσε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, για να σχολιάσει τα γεγονότα που οδήγησαν στις 106 προσαγωγές εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μετά από επέμβαση των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια κινητοποίησής τους στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός δήλωσε ότι «είμαι βαθύτατα λυπημένος γιατί φαίνεται ότι τα άκρα στην ελληνική κοινωνία δεν έχουν ούτε όσιο ούτε ιερό». Κινδυνολογώντας πρόσθεσε πως αυτό συμβαίνει «σε μια στιγμή που η πατρίδα δέχεται την ύπατη κρίση, κρίση που επανειλημμένως έχω πει ότι κατά την άποψή μου είναι υπαρξιακή κρίση. 'Η θα επιβιώσουμε όλοι μαζί και θα ξεφύγουμε από αυτή τη στενωπό ή ως κράτος και ως κοινωνία θα συντριβούμε. Αυτή λοιπόν τη στιγμή της υπαρξιακής αγωνίας και της προσπάθειας της ελληνικής κοινωνίας βρίσκονται τα άκρα για να δείξουν ότι δεν σέβονται τίποτα».

Επιπλέον, έκανε αναφορά στο ότι «βρίσκονται και βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι με την παρουσία τους ενισχύουν αυτά τα άκρα. Στην κατάλυση κάθε θεσμού, κάθε ιερού, κάθε οσίου». Την ώρα που η συγκυβέρνηση ισοπεδώνει εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών, ο Ν. Δένδιας συνέστησε αυτοσυγκράτηση, υποστηρίζοντας ότι «είναι υποχρέωση όλων μας να απομονώσουμε τα άκρα, να καταδικάσουμε τα άκρα και να καταλάβουμε σαφέστατα ότι οφείλουμε και πρέπει να πορευθούμε μαζί. Γιατί το εναλλακτικό σενάριο είναι η απόλυτη καταστροφή».

Με τη «θεωρία των άκρων» που αναπαράγεται από στελέχη της κυβέρνησης και τα αστικά ΜΜΕ επιχειρούν να ταυτίσουν τη δράση των ακροδεξιών στοιχείων, τραμπούκων που πουλούν προστασία τη νύχτα και που είναι γεννήματα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος για να χτυπήσουν το λαό, με τη δράση του ταξικού εργατικού κινήματος, την πάλη των συνδικάτων που αποφασίζουν την οργάνωση των διεκδικητικών τους αγώνων κόντρα στην αντεργατική πολιτική. Ταυτίζουν την οργανωμένη ταξική εργατική δράση κόντρα στον πόλεμο του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, των κομμάτων του στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στις κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους, με τη δράση ομάδων και μηχανισμών που στοχεύουν στην υπονόμευση, στο χτύπημα του οργανωμένου εργατικού, λαϊκού κινήματος.

  • Με χτεσινή απόφαση του αρχηγείου της Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα αξιωματικός που είχε την ευθύνη των μέτρων τάξης έξω από το ΥΕΘΑ και διατάχθηκε η διενέργεια ΕΔΕ. Κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης θεωρούν ότι έγινε «υποτίμηση του ρίσκου και δεν εκτιμήθηκε σωστά ο κίνδυνος» από τον επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ