Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
Δολοφονική επίθεση κατά μεταναστών

Επίθεση από φασιστοειδή με μαχαίρια δέχτηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου τρεις Πακιστανοί, πίσω από το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στη Μεταμόρφωση Αττικής. Σύμφωνα με στοιχεία, που προκύπτουν από πρώτες μαρτυρίες των θυμάτων, οι τρεις μετανάστες γύρω στις 9.30 το βράδυ βάδιζαν στο δρόμο, όταν σταμάτησαν δίπλα τους ένα ΙΧ αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα και δύο άγνωστοι τούς ρώτησαν τι εθνικότητας είναι.

Οταν αυτοί απάντησαν, οι δράστες τους χτύπησαν και τραυμάτισαν με μαχαίρια τους δύο, έναν στο χέρι και έναν στο στήθος. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν στα οχήματα και εξαφανίστηκαν. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, ενώ ο τρίτος έδωσε κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σε άλλο περιστατικό, ομάδα 15 φασιστοειδών επιτέθηκαν κατά σπιτιού όπου μένουν Πακιστανοί, στη Μεταμόρφωση. Και αυτή η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, μετά από αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα στην περιοχή. Οι άγνωστοι, που σύμφωνα με μαρτυρίες φορούσαν μαύρες μπλούζες, επιτέθηκαν με ξύλα και πέτρες εναντίον της κατοικίας και επιχείρησαν να εισβάλουν σ' αυτήν. Τελικά, τράπηκαν σε φυγή, όταν γείτονες των μεταναστών βγήκαν στα μπαλκόνια και διαμαρτυρήθηκαν.

Εξάλλου, με απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εξαιτίας της απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης, που επεφύλαξαν οι ελληνικές αρχές σε Γεωργιανή μετανάστρια. Η μετανάστρια είχε καταγγείλει ότι κατά τη διάρκεια της σύλληψης και κράτησής της στα κρατητήρια της Αστυνομίας στην Πέτρου Ράλλη, υποχρεώθηκε να διαβιώσει σε απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες, σε χώρους όπου ήταν στοιβαγμένοι δεκάδες άλλοι αλλοδαποί προς απέλαση και δεν υπήρχε πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη διανομέα στον Αγιο Δημήτριο(2024-04-26 00:00:00.0)
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 28χρονου Αφγανού(2017-11-29 00:00:00.0)
Ποιοι καλλιεργούν τη δολοφονική ρατσιστική βία;(2013-01-20 00:00:00.0)
Δικάζονται μετανάστες - θύματα επίθεσης(2012-10-31 00:00:00.0)
Βρώμικα σχέδια που πυροδοτούν τη ρατσιστική βία(2012-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ