Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
Κυβέρνηση - δημοτικές αρχές ευθύνονται για το αδιέξοδο

Παρέμβαση - κάλεσμα της Αχτιδικής Επιτροπής Αχαρνών - Φυλής του ΚΚΕ στο λαό της περιοχής για να διεκδικήσει καταρχήν άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών

Ο οικονομικός στραγγαλισμός των δήμων από τις περικοπές της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ είχε το πρώτο χειροπιαστό θύμα, όταν την περασμένη Παρασκευή ο Δήμος Μενιδίου ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του και αδυναμία πληρωμής των εργαζομένων. Μια απόφαση που τελικά την Κυριακή αργά το βράδυ, σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ανέτρεψε η ίδια η δημοτική αρχή, στηριζόμενη σε κυβερνητικές υποσχέσεις, ότι θα λάβει κάποια προκαταβολή από τα κονδύλια που χρωστά η κεντρική διοίκηση. Εξέλιξη που φυσικά δεν πρόκειται να αλλάξει την τραγική κατάσταση για τις χιλιάδες φτωχές λαϊκές οικογένειες του Μενιδίου και φυσικά τους περίπου 1.000 εργαζόμενους. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ επέμεναν να συνεχιστεί το κλείσιμο του δήμου, να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις μαζί με το λαό και τους εργαζόμενους και να διεκδικηθεί η άμεση πληρωμή των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους στην περιοχή έχουν εδώ και χρόνια βιώσει τη συρρίκνωση και υποβάθμιση κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου (καθαριότητα, χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, έλλειψη έργων υποδομής για τις λαϊκές ανάγκες κ.ά.), για τα οποία όμως έχουν πληρώσει μέσω της φορολόγησης. Οι τελευταίες εξελίξεις οδηγούν στην πλήρη κατάρρευση αυτών των ελάχιστων κοινωνικών υπηρεσιών.

Στο μεταξύ, προχτές Δευτέρα, οι εργαζόμενοι σε Γενική τους Συνέλευση αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αλλά να ακολουθήσουν νομικές διαδικασίες. Στο χώρο της ΓΣ παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, ο οποίος συνομίλησε με εργαζόμενους και επισήμανε ότι μόνο ο δικός τους αγώνας μπορεί να φέρει λύση και τους κάλεσε να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Συγκέντρωση - συζήτηση για τις σοβαρές εξελίξεις στο δήμο διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Αχαρνών σήμερα Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στο δημαρχείο της πόλης.

Παρέμβαση του ΚΚΕ για άμεσα μέτρα ανακούφισης

Παρέμβαση για την τραγική κατάσταση στο Δήμο έκανε με ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Αχαρνών - Φυλής του ΚΚΕ στην οποία καλεί το λαό της περιοχής να διεκδικήσει καταρχήν άμεσα μέτρα που ανακουφίζουν τις λαϊκές οικογένειες σε σύγκρουση με την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ. Και συγκεκριμένα:

  • Αμεση πληρωμή όλων των εργαζομένων του Δήμου με κρατικά κονδύλια που παράνομα παρακρατούνται, απρόσκοπτη εξασφάλιση και της μελλοντικής μισθοδοσίας.
  • Πλήρης κρατική χρηματοδότηση των Δήμων που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών τους. Αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας.
  • Πλήρης επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων.
  • Αμεση δραστική μείωση ανταποδοτικών και άλλων τελών, με στόχο την κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, που χτυπάει το λαϊκό εισόδημα. Απαλλαγή των ανέργων από την καταβολή δημοτικών τελών.
  • Κανένας ιδιώτης στις υπηρεσίες των Δήμων.
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στη λειτουργία, στις υπηρεσίες και τα έργα των Δήμων. Καμιά ιδιωτικοποίηση στην καθαριότητα.
  • Καμία απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των αυξανόμενων κοινωνικών αναγκών σε υπηρεσίες και υποδομές.
  • Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς.
  • Αμεση κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων.
  • Ενίσχυση και επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και ένταξή του στις δομές των Δήμων. Διασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων σε αυτό και άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων.
  • Αξιοποίηση δημοτικών υποδομών για τη στέγαση των αστέγων και τη σίτιση των απόρων».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αιτήματα και στόχους πάλης κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση»(2015-05-09 00:00:00.0)
Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι στις αθλητικές υποδομές του δήμου(2014-10-30 00:00:00.0)
Οι πανηγυρισμοί δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα(2014-08-14 00:00:00.0)
Βασική ανάγκη η προσχολική αγωγή(2013-08-24 00:00:00.0)
«Στον αέρα» εργαζόμενοι και κοινωνικά προγράμματα(2012-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ