Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
«Κύμα» αποφάσεων συμμετοχής

Στην Αθήνα, καλούν στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ.

Δεκάδες Ομοσπονδίες, Σωματεία, Εμπορικοί Σύλλογοι και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων από όλη τη χώρα έχουν ήδη πάρει αποφάσεις για κλείσιμο των καταστημάτων και συμμετοχή στη Γενική Απεργία στις 26 του Σεπτέμβρη, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται. Σε αντίθεση με τη ΓΣΕΒΕΕ, που προσπερνά τα προβλήματα επιβίωσης χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει λόγος για συμμετοχή στη γενική απεργία, οι αγωνιστικές δυνάμεις με την στήριξη - προτροπή της ΠΑΣΕΒΕ, αλλά και εκφράζοντας τις πραγματικές διαθέσεις των αυτοαπασχολούμενων σε μια περίοδο που οι «γκιλοτίνες» της κυβερνητικής πολιτικής εργάζονται ακούραστα σε βάρος τους, σπεύδουν να ενισχύσουν το αγωνιστικό μέτωπο.

Στην Αθήνα, η ΠΑΣΕΒΕ καλεί στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης.

Οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί αποτελούν σημαντική ώθηση για τη διεύρυνση του αγωνιστικού μετώπου, παρά τη στάση της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, ενώ παράλληλα δίνεται το χρονικό περιθώριο για καλύτερη προετοιμασία τόσο της συμμετοχής, όσο και των διεκδικήσεων. Το πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ είναι σαφές, αντιμονοπωλιακό και συνδέει τους αγώνες των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ με αυτούς των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την πολιτική που προστατεύει τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Η μαζική και ολοκληρωτική συμμετοχή είναι το ελάχιστο απαιτούμενο για την Γενική Απεργία στις 26 του Σεπτέμβρη, όπου όλα πρέπει να «νεκρώσουν», όλο το 24ωρο.

Αποφάσεις έχουν πάρει οι Ομοσπονδίες: Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, ΕΒΕ Μεσογείων, Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων, Πάτρας, Εμποροραπτών, Ξύλου, Υποδηματοποιών, Κομμωτών, Ανελκυστήρων, Καυστηρατζήδων. Οι Εμπορικοί Σύλλογοι: Αγρινίου, Λουτρακίου, Πρεβέζης, Πάτρας, Αρτας. Στην Αθήνα, τα σωματεία Αλουμινοβιοτεχνών, Επιδιορθωτών - Υποδηματοποιών, Βιοτεχνών Υποδηματοποιών (ΣΒΥΑ), Εμποροραπτών, Ηλεκτρολόγων, Καθαριστηρίων, Καυστήρων, Κομμωτών «Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ», Μηχανικών Αυτοκινήτων, Υδραυλικών, Φωτογράφων, Κομμωτών Αγ. Παρασκευής, Ταπετσαρίας, Μηχανουργών, Ψυκτικών, Ανελκυστήρων, η Συντεχνία Επιπλοποιών, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Αθήνας και η Ενωση Βιοτεχνών Λαϊκής Τέχνης. Επίσης, οι Ενώσεις ΕΒΕ σε: Μπραχάμι, Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Μενίδι.

Στη Λάρισα πήραν αποφάσεις τα σωματεία Ανελκυστήρων και Ξύλου. Στα Μαγνησία τα Ξύλου, Υδραυλικών, Ηλεκτρολόγων. Στην Καβάλα, το Σωματείο Εμποροραπτών. Στο Αγρίνιο, των Οδοντοτεχνιτών. Στην Αρτα τα σωματεία Υδραυλικών και Μηχανικών Αυτοκινήτου. Στην Πάτρα τα σωματεία: Υδραυλικών, Μετάλλου, Ανελκυστήρων, Ηλεκτρολόγων Αυτοκινήτων, Επισκευαστών - Υποδηματοποιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ