Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Μειώνουν τη φορολογία στα σκάφη αναψυχής

Την ώρα που «σφάζουν το λαό στο γόνατο» με τα φορολογικά μέτρα, μειώνουν τη φορολογία στα σκάφη αναψυχής... Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία καταργείται ο ειδικός φόρος που είχε επιβληθεί πέρσι για ιδιωτικά σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων και αντικαθίσταται με το «τέλος παραμονής και πλόων», το οποίο είναι σαφώς για τους ιδιοκτήτες των εν λόγω σκαφών.

Σύμφωνα με την τροπολογία, το τέλος επιβάλλεται πλέον σε ιδιωτικά μηχανοκίνητα σκάφη αναψυχής άνω των 12 μέτρων, σε ιστιοφόρα άνω των 15 μέτρων και στα λεγόμενα «παραδοσιακά σκάφη αναψυχής» μειωμένο κατά 25%. Το τέλος θα επιβάλλεται σε όλα τα σκάφη αναψυχής, ανεξαρτήτως σημαίας, ενώ το ύψος του ορίζεται ανάλογα με το μήκος και το είδος του σκάφους και θα επιμερίζεται ανάλογα με το χρόνο παραμονής του στην ελληνική επικράτεια.

Σε μια επίδειξη θράσους προς το λαό και υποταγής και γονυκλισίας προς την αστική τάξη, οι συντάκτες της τροπολογίας στην αιτιολογική έκθεση, δικαιολογώντας την κατάργηση του ειδικού φόρου σε ιδιωτικά σκάφη αναψυχής μεγαλύτερα των 10 μέτρων, κρίνουν το καταργούμενο μέτρο ως «αλυσιτελές», καθώς....«δεν συνεισέφερε στην αύξηση της φορολογητέας ύλης και των φορολογικών εσόδων, αλλά αντίθετα «δημιούργησε συνθήκες ύφεσης, με αποτέλεσμα τη μείωση του κύκλου εργασιών των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ