Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πρωτοβουλίες με το πρώτο κουδούνι

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παίρνουν μια σειρά ΕΛΜΕ, σύλλογοι εκπαιδευτικών και μαζικές συσπειρώσεις.

Με αίτημα να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα, για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» (Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης) διοργανώνει σήμερα Τρίτη, μετά τον αγιασμό, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας, στην Αγία Παρασκευή (Σολωμού και Μεσογείων). Για τη μετάβαση βάζει πούλμαν, που θα ξεκινήσει από το άγαλμα της Ηλέκτρας Αποστόλου στο Ηράκλειο, στις 11.30 π.μ.

Επίσης, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, σήμερα Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, μετά τον αγιασμό, απαιτώντας άμεση κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, καθώς και να γίνουν σεβαστά τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών κατά τις τοποθετήσεις - μετακινήσεις κ.ά.

Αντίστοιχα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου» συνέταξε και απευθύνει προς τους γονείς ανοιχτή επιστολή με την οποία τους ενημερώνει για τα προβλήματα των σχολείων και τους καλεί σε κοινούς αγώνες. Παράλληλα, διοργανώνει σήμερα Τρίτη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας, στο Αιγάλεω.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Βόλου, οργανώνουν σήμερα Τρίτη, στις 11 το πρωί, η Γραμματεία Βόλου του ΜΑΣ, οι Λαϊκές Επιτροπές Βόλου και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικων Ν. Μαγνησίας, απαιτώντας: Να δοθεί, άμεσα, λύση στις σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία, να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Βόλου, να αναγερθεί Εστία για τις ανάγκες των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ