Τρίτη 28 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΓΕΙΑ
Δεν αποκλείονται νέες περικοπές

Νέες περικοπές που οδηγούν στον καταποντισμό των παροχών και των υπηρεσιών για τους ασφαλισμένους (αλλά και των αποδοχών των συμβεβλημένων ελευθεροεπαγγελματικών γιατρών) προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς με συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» (26.8.2012).

Απαντώντας στο ερώτημα αν θα υπάρξουν περισσότερα μέτρα που θα αγγίζουν άμεσα την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο Μ. Σαλμάς είπε: «Οχι, αν λειτουργήσουν αυτά που προηγούνται και σας ανέφερα (σ.σ. μείωση του κέρδους όλων των παρόχων, όπως οι φαρμακοποιοί). Προσδοκούμε τα μέτρα που παίρνουμε να αποδώσουν». Δηλαδή. στις μέχρι τώρα άγριες περικοπές θα προστεθούν κι άλλα μέτρα. Αλλωστε, τέτοια μέτρα ήδη ετοιμάζονται, π.χ. η νέα θετική λίστα φαρμάκων με πολύ αυστηρότερα κριτήρια.

Ο Μ. Σαλμάς πρόσθεσε ότι υπάρχει νέο πλάνο με 80 μέτρα -χωρίς να τα κατονομάσει- για τον ΕΟΠΥΥ, που κινούνται στους εξής άξονες: Τη διευκρίνιση των σχέσεων με τις υπηρεσίες Υγείας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Την εισαγωγή τεχνικών και μεθόδων για την επίτευξη της απολεσματικότητας και αποδοτικότητας, την ολοκλήρωση του ρυθμιστικού πλαισίου για τη σύναψη συμβάσεων με τους παρόχους Υγείας και τον καθορισμό των τιμών υπηρεσιών με βάση την προσφορά και τη ζήτηση.

Αυτό κατά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας -δηλαδή η ανταγωνιστικότητα- θα οδηγήσει σε δραστική μείωση των τιμών! Ομως, η «ανταγωνιστικότητα» και η υπεράσπισή της έχει αποδειχθεί οδυνηρή για όλες τις πτυχές της ζωής της λαϊκής οικογένειας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ