Τρίτη 28 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Κατέθεσε πρόταση στη ΓΣΕΕ για γενική απεργία

Από παλιότερη κινητοποίηση
Από παλιότερη κινητοποίηση
Επιστολή, με την οποία ζητά να συνεδριάσουν τα όργανα της Συνομοσπονδίας και να αποφασιστεί η προκήρυξη Γενικής Πανελλαδικής, Πανεργατικής Απεργίας, απέστειλε χτες η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.

Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:

«Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία - ΔΑΣ

Προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ

Οι ώρες είναι κρίσιμες. Το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και η ΕΕ, ετοιμάζουν και άλλα βάρβαρα μέτρα για το επόμενο διάστημα που θα τσακίσουν με μεγαλύτερη αγριότητα τη ζωή των εργαζόμενων.

Είναι ώρα ευθύνης και μάχης στο γενικευμένο πόλεμο που κλιμακώνεται ενάντια στις εργατικές οικογένειες, στα πλατιά λαϊκά στρωματά. Πόλεμος που οδηγεί το λαό στη μαζική εξαθλίωση προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων.

Η κλιμάκωση της δράσης της εργατικής τάξης στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, των άνεργων, των συνταξιούχων, είναι η μόνη απάντηση. Καμία νομιμοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.

Η απάντηση πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη. ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και διαμορφώνεται καθημερινά πρέπει να σταματήσει κάθε συζήτηση με την κυβέρνηση και την εργοδοσία που έχει ως κύριο σκοπό τη μεθόδευση του σφαγιασμού των εργαζομένων. Κανένας κοινωνικός διάλογος! Καμία συμμετοχή σε αυτόν, που οδηγεί στην υποταγή, στο συμβιβασμό και στην παράδοση ό,τι έχει μείνει από εργατικό δικαίωμα. Βάζει πλάτη στα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ δε νομιμοποιείται και τυπικά και ουσιαστικά να συμμετέχει σε αυτόν το διάλογο.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ζητούν να συνεδριάσουν τα όργανα της Συνομοσπονδίας και να αποφασιστεί η αγωνιστική απάντηση των εργαζόμενων στις αποφάσεις κυβέρνησης, εργοδοτών, ΕΕ με ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Να δοθεί αγωνιστική απάντηση παντού, σε όλους τους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. Για να αποτραπεί η ψήφιση και η υλοποίηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, των εργοδοτικών οργανώσεων και της τρόικας».

Να ριχτούμε στη μάχη παντού

Εξάλλου, την περασμένη βδομάδα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι η θυελλώδης επίθεση που δέχεται ο εργαζόμενος λαός επιβάλλει την οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης, μεταξύ άλλων και με προετοιμασία πανεργατικής απεργίας. Μεταξύ άλλων, το κάλεσμα τόνιζε:

«ΤΩΡΑ ΝΑ ΡΙΧΤΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ - ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να προχωρήσουν σαν πρώτο σταθμό απάντησης στα νέα βάρβαρα μέτρα σε συζήτηση και αποφάσεις για 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Αυτή η απεργία πρέπει να είναι δυναμική, να φέρει κάτι καινούργιο. Να δώσει το έναυσμα για τη συνέχεια της πάλης μας. Να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε εργατική γειτονιά. Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, οι σωματειακές επιτροπές να πάρουν ευθύνη. Να οργανώσουν και να σχεδιάσουν καλά τη μάχη, βάζοντας στη διαδικασία αυτή όλο και περισσότερους εργαζόμενους. Οι Γενικές Συνελεύσεις, οι συσκέψεις, οι συζητήσεις στα εργοστάσια, στα γραφεία, στα γιαπιά, στα καράβια να γίνουν χώροι διαφώτισης, προβληματισμού, αλλά κυρίως αποφάσεων για αγώνα, για απεργιακές κινητοποιήσεις, για πρωτοβουλίες που θα μαζικοποιούν τα συνδικάτα, θα συσπειρώνουν.

Γνωρίζοντας τις δυσκολίες του αγώνα, να δυναμώσει η ταξική συσπείρωση και ενότητα των εργαζόμενων και να προετοιμάσουμε την εργατική τάξη για την ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος που περνά μέσα από τη σκληρή πάλη με τα μονοπώλια και την ΕΕ. Μόνο έτσι θα πάρει ανάσα ο λαός».

Την ανάγκη για οργάνωση της πάλης και συντονισμό μαρτυρούν οι εξελίξεις και σε κάθε κλάδο, όπου οι εργαζόμενοι βιώνουν τις οδυνηρές συνέπειες που έχει η αντεργατική επέλαση μεγαλοεργοδοσίας - κυβέρνησης - τρόικας.

Η επέλαση αυτή θα δυναμώσει όπως βεβαιώνουν και οι προτάσεις με τις οποίες οι «κοινωνικοί εταίροι» προχωρούν αύριο σε νέα συνάντηση, μετά από πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας. Το υπουργείο έχει ζητήσει (όπως προβλέπει και το 2ο Μνημόνιο) την ευθυγράμμιση του κατώτατου μισθού με βάση και ό,τι ισχύει σε άλλες χώρες - μέλη της ΕΕ, διευκρινίζοντας φυσικά ότι δε συζητά αυξήσεις. Στην προηγούμενη συνάντηση είχε τεθεί επί τάπητος η μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους» μέσα από τη μείωση των εισφορών, κάτι το οποίο έχει αποδεχτεί ήδη η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ