Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Ακόμα ένα κρούσμα

Ακόμη ένας αθλητής που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών. Πρόκειται για τον Γάλλο δρομέα Χασάν Ιρτ, ο οποίος μπορεί ούτως ή άλλως να είχε αποκλειστεί από τα 5.000 μέτρα αλλά βρέθηκε θετικός σε χρήση ερυθροποιητίνης, μετά από τον έλεγχο που είχε υποβληθεί στις 3 Αυγούστου.

Η γαλλική ομοσπονδία απέβαλε από την ολυμπιακή αποστολή τον αθλητή, ο οποίος θα αναχωρήσει σήμερα από το Λονδίνο, ενώ όπως ανακοινώθηκε βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα προκειμένου να εξακριβωθούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης και να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Σημειώνεται ότι μέχρις στιγμής επίσημα τα κρούσματα ντόπινγκ στη διοργάνωση έχουν φθάσει τα έξι, ενώ στην περίπτωση του χρυσού Ολυμπιονίκη στο βάδην Ιταλού Αλεξ Σβάρτζερ ο αθλητής δεν πρόλαβε να αγωνιστεί καθώς αποδείχθηκε ντοπέ και αποκλείστηκε πριν τον αγώνα του. Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι την επίσημη έναρξη των αγώνων σε ελέγχους του παγκόσμιου οργανισμού αντι-ντόπινγκ (WADA) σε αθλητές που επρόκειτο να λάβουν μέρος στη φετινή διοργάνωση ανακαλύφθηκαν 107 θετικά κρούσματα.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Βίκτορ Κόντε, ιθύνοντα νου και ιδιοκτήτη της εταιρείας «Balco», που ήταν υπεύθυνη για το ντοπάρισμα δεκάδων αθλητών για τουλάχιστον μια δεκαετία, ότι το 60% των αθλητών που λαμβάνουν μέρος στους φετινούς αγώνες έχουν κάνει χρήση αναβολικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ