Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τον πρώτο επίσημο γύρο διαπραγματεύσεων για τη δημιουργία χώρου στενότερης συνεργασίας, πραγματοποίησαν χτες οι χώρες της Κοινότητας των Χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC) και η Κίνα. Οι συνομιλίες λαμβάνουν χώρα στην Κίνα μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Κίνας Γιανγκ Τζιετσί και των Χιλής, Βενεζουέλας, Αλφρέδο Μορένο και Νικολάς Μαδούρο αντίστοιχα, καθώς και του υφυπουργού Εξωτερικών της Κούβας, Ρογκέλιο Σιέρα.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Τραγική εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση για δύο εκατομμύρια πληγέντες, από τις πλημμύρες στη Μανίλα και τις γύρω επαρχίες, στις Φιλιππίνες, ιδιαίτερα στις παραγκουπόλεις, που θάφτηκαν στη λάσπη. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι επιταχύνονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων προκειμένου να βοηθήσουν τους πληγέντες.

ΡΩΜΗ.-- Ενα αλιευτικό με 157 επιβαίνοντες (124 Σύρους, 30 Αφγανούς και τρεις Τούρκους) αναχαιτίστηκε κοντά στις νότιες ακτές της Ιταλίας αργά το βράδυ της Τετάρτης και ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι Κροτόνε, ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία. Συνολικά 30 γυναίκες και 40 παιδιά επέβαιναν στο σκάφος, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει από πού απέπλευσε το αλιευτικό, υποστηρίζοντας παράλληλα πως συνήθως αυτά που φτάνουν στο Κροτόνε έρχονται από την Ελλάδα.

ΣΟΦΙΑ.-- Μεγάλος αριθμός πυρκαγιών βρίσκεται σε εξέλιξη στη γειτονική Βουλγαρία, κατακαίγοντας χιλιάδες στρέμματα τόσο στις νοτιοανατολικές όσο και τις νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας, λόγω των ισχυρών ανέμων, το επίμονο κύμα καύσωνα και την ξηρασία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας, μέσα σε 24 ώρες τέθηκαν υπό έλεγχο 310 φωτιές σε όλη τη χώρα.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Δύο καταυλισμούς Ρομά κοντά στη Λιλ διέλυσαν χτες οι δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας μετά τη δέσμευση της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ ότι θα αναλάβει δράση για λόγους δημόσιας υγείας. Περίπου 240 Ρομά επιβιβάστηκαν σε πτήση προς το Βουκουρέστι για τον επαναπατρισμό τους. Είχαν προηγηθεί ανάλογες επιχειρήσεις στο Παρίσι και τη Λιόν.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Το Ινστιτούτο Ραδιοφυσικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομειακού Κέντρου Βοντουά (CHUV) στη Λοζάνη ευελπιστεί ότι «θα έχει νέα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας» σχετικά με το αίτημα της παλαιστινιακής κυβέρνησης για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ιστορικού ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ. Το εργαστήριο είχε τονίσει χτες πως εξετάζει το αίτημα της παλαιστινιακής πλευράς, ενώ σήμερα τόνισε πως «η επαφή έχει γίνει και ακολουθεί την πορεία της».

ΜΟΣΤΑΡ.-- Μεγάλος αριθμός πυρκαγιών ήταν χτες σε εξέλιξη στην περιοχή του Μόσταρ, στο βόρειο τμήμα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, με κρισιμότερη την κατάσταση στο χωριό Κούτι, όπου η φωτιά μαίνεται για τέταρτη μέρα και έχει απειλήσει σπίτια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ