Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΤΣΕΛΗΣ»
Συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση

Με την απόφαση να συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι και την Παρασκευή, η πλειοψηφία των εργαζομένων στην «ΚΑΤΣΕΛΗΣ» ξεμπρόστιασε στη χτεσινή Γενική Συνέλευση τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας αλλά και μέρους της πλειοψηφίας του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, που επιδίωξαν να «σπάσουν» την απεργία, η οποία συνεχίζεται σήμερα για 10η μέρα.

Στη Γενική Συνέλευση η εργοδοσία ζήτησε από τους εργαζόμενους να λήξουν την απεργία για να πληρωθούν μόνο τον έναν από τους τρεις μήνες που τους οφείλει, δίχως να δίνει καμιά δέσμευση για τους άλλους δύο. Ταυτόχρονα, σε παλιότερη συνάντηση είχε ζητήσει να αποσυρθούν οι καταγγελίες σε βάρος της που είχαν καταθέσει εργαζόμενοι της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι, στη Γενική τους Συνέλευση, με συντριπτική πλειοψηφία, απέρριψαν την πρόταση της εργοδοσίας και αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων, αφού η εταιρεία αρνούνταν να θέσει οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των υπόλοιπων δεδουλευμένων.

Ωστόσο, αμέσως μετά την εν λόγω απόφαση των εργαζομένων, μερίδα της πλειοψηφίας του ΔΣ του Σωματείου, επικαλούμενη το γεγονός ότι αποσύρθηκαν οι καταγγελίες κατά της εταιρείας και ότι έτσι θα μπορούσαν να πληρωθούν τον έναν από τους τρεις μήνες, ζήτησε ακύρωση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης. Η στάση αυτή που κράτησαν συγκεκριμένα μέλη του ΔΣ του Σωματείου καταγγέλθηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και από εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.

Ομως, οι παραπάνω μεθοδεύσεις έπεσαν στο κενό. Στη νέα Γενική Συνέλευση και σε μυστική ψηφοφορία, η πλειοψηφία των εργαζομένων για μια ακόμη φορά τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της απεργίας, διεκδικώντας την άμεση αποπληρωμή του ενός μήνα και ταυτόχρονα να υπάρξει συγκεκριμένο, δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των υπόλοιπων δύο μηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ