Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιταχύνεται η αντιλαϊκή διοικητική μεταρρύθμιση

Επιταχύνεται η διαδικασία αξιολόγησης των δομών του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, από την οποία θα προκύψει το νέο οργανόγραμμα και ακολούθως η αξιολόγηση προσωπικού. Προχωρά, με λίγα λόγια, η διαδικασία «αναμόρφωσης» της δημόσιας διοίκησης, που στόχο έχει την καλύτερη προσαρμογή του κράτους στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου. Διαδικασία που με τη σειρά της θα έχει επιπτώσεις και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, αφού συνοδεύεται από περικοπές και απολύσεις.

Σε συνάντηση που είχε χτες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, συμφωνήθηκε η εγκατάσταση επιτροπής αξιολόγησης στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα την αξιολόγηση των δομών του υπουργείου. Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί, προχτές, συνάντηση του Α. Μανιτάκη με κλιμάκιο της τρόικας, οπότε και αποφασίστηκε ότι μέχρι τα τέλη του 2012 θα πρέπει να έχει γίνει η αξιολόγηση των δομών συνολικά στα υπουργεία αλλά και η εκπόνηση των νέων οργανογραμμάτων, κάτι που αρχικά προβλεπόταν στα τέλη του 2013. Ακολούθως θα γίνει η αξιολόγηση του προσωπικού, διαδικασία που προβλέπει η κυβέρνηση να επιφέρει 150.000 αποχωρήσεις, ουσιαστικά απολύσεις, μέχρι τα τέλη του 2015.

Το νέο αυτό χρονοδιάγραμμα συζητήθηκε χτες σε διευρυμένη σύσκεψη των συντονιστών των ομάδων αξιολόγησης των 16 υπουργείων, της οποίας προήδρευσε ο Α. Μανιτάκης. Σε κάθε ομάδα αξιολόγησης θα μετέχει και εκπρόσωπος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ώστε να προχωρήσουν οι περικοπές που θα συμβάλουν στην εξοικονόμηση του πακέτου των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ