Σάββατο 28 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Το βάρος σε γυμναστική και κολύμβηση

Με εφαλτήριο το χρυσό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Αρης Γρηγοριάδης συγκεντρώνει αρκετές ελπίδες διάκρισης και στο Λονδίνο

Eurokinissi

Με εφαλτήριο το χρυσό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Αρης Γρηγοριάδης συγκεντρώνει αρκετές ελπίδες διάκρισης και στο Λονδίνο
Mε τη Γυμναστική και την κολύμβηση να συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά το ενδιαφέρον, για σήμερα και αύριο, ξεκινάει η δράση στους φετινούς Ολυμπιακους Αγώνες για τους Ελληνες αθλητές-τριες. Πιο αναλυτικά:

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Με τους Βλάση Μάρα, Βασίλη Τσολακούδη και Βάσω Μιλλούση να ρίχνονται στα προκριματικά του σύνθετου ατομικού, η Ελλάδα τρέφει κρυφές ελπίδες διάκρισης στο αγώνισμα της γυμναστικής. Οι δύο αθλητές έχουν στόχο να προκριθούν στον τελικό του μονόζυγου και του δίζυγου αντίστοιχα. Αμφότεροι μετέχουν στο δεύτερο γκρουπ, που θα αγωνιστεί από 17.30 έως 19.40 ώρα Ελλάδας. Για τον Μάρα η φετινή είναι η τρίτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς, μετά το 2004 και το 2008, και ελπίζει αυτή τη φορά να τα καταφέρει καλύτερα και να δικαιώσει τις προσδοκίες, που τον φέρνουν υποψήφιο για ένα μετάλλιο. Θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με πολύ υψηλό συντελεστή δυσκολίας (7,40). Ο 33χρονος Τσολακίδης θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στοχεύοντας σε μία σημαντική διάκριση στο δίζυγο, όπου ήταν δεύτερος στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το πρόγραμμά του θα έχει βαθμό δυσκολίας 6,70 και θα περιλαμβάνει και τις δύο διεθνώς κατοχυρωμένες ασκήσεις, που φέρουν το όνομά του. Η Βάσω Μιλλούση, που επιστρέφει σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 12 χρόνια, από τη συμμετοχή της στο Σίδνεϊ, θα αγωνιστεί αύριο Κυριακή 29/7 στον προκριματικό του σύνθετου ατομικού, στο πρωινό γκρουπ (11.30 - 14.45 ώρα Ελλάδας).

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Με το «καλημέρα» των αγώνων τα ελληνικά δελφίνια βουτούν στα βαθιά με τη διεκδίκηση σήμερα της πρόκρισης στα ημιτελικά των αγωνισμάτων τους. Μετά τις καλές εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών στο πρόσφατο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν ο πήχης των προσδοκιών της ελληνικής αποστολής έχει ανέβει. Πρώτος ανοίγει το χορό των συμμετοχών ο Γιάννης Δρυμωνάκος που αγωνίζεται στα 400μ μεικτής ατομικής και με τη φετινή επίδοση του (4.14.71) είναι 17ος σε σύνολο 37 κολυμβητών που μετέχουν. Θα ακολουθήσει στα 100μ πεταλούδα η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο αγώνισμα Κριστέλ Βουρνά. Τις ελληνικές συμμετοχές της ημέρας κλείνει η γυναικεία ομάδα 4Χ100 ελεύθερο, αποτελούμενη από τις Νιαγκουράρα - Δράκου - Βουρνά - Γιαρένη, που θα διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά του αγωνίσματος. Αύριο έρχεται η σειρά του πρωταθλητή Ευρώπης Αρη Γρηγοριάδη που καλείται να επιβεβαιώσει την καλή του κατάσταση (χρυσό στο Ντέμπρετσεν) συμμετέχοντας στα προκριματικά των 100μ ύπτιο.

ΠΟΛΟ: Συμμετέχοντας στον πιο εύκολο από τους δυο ομίλους του ολυμπιακού τουρνουά η Εθνική ανδρών θέλει να μπει στο δρόμο επιστροφής στις επιτυχίες. Αύριο ανοίγει τους αγώνες της κόντρα στην Κροατία και στο ελληνικό συγκρότημα επικρατεί αισιοδοξία για θετικό ξεκίνημα.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: Την πρόκριση στα ημιτελικά της δίκωπου άνευ πηδαλιούχου θα διεκδικήσουν σήμερα οι Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας. Θα τους ακολουθήσουν αύριο η Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιατζίδου στο διπλο σκιφ ελαφρών βαρών και οι Λευτέρης Κόνσολας Παναγιώτης Μαγδάνης στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΙ: Κόντρα στις Ελβετίδες Κουρ/Τσούμκερ το ελληνικό δίδυμο της Μαρίας Τσιαρτσιάνη και Βίκυς Αρβανίτη θα μπει στην μάχη των προκριματικών.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Ο Γιάννης Ταμουρίδης, θα αγωνιστεί στον τελικό του αγώνα αντοχής σε δημόσιο δρόμο, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά δηλ. να αποφεύγεται από ελληνικής πλευράς η διαδικασία των προκριματικών. Οι επιτυχίες του Ελληνα ποδηλάτη μέχρις στιγμής είναι εφαλτήριο για μια καλή εμφάνιση.

ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ: Στον 2ο γύρο των προκριματικών του μονού μετέχουν αύριο οι Καλλίνικος Κρεάνγκα και Παναγιώτης Γκίνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ