Σάββατο 28 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Εθνικιστικό μένος

Οι λογικές του άκρατου εθνικισμού, μέσω των επικίνδυνων απόψεων για την ανωτερότητα ενός έθνους, που εντέχνως καλλιεργείται ακόμα και στο χώρο του αθλητισμού, φυσικά με στόχο την κατάλληλη αξιοποίηση από το αστικό σύστημα και τους εκπρόσωπους του, αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στις δύο ανακοινώσεις που βγήκαν χτες με αφορμή τη συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η μια ήταν η επίσημη του ΛΑ.Ο.Σ. προς τους Ελληνες αθλητές και η άλλη της «Χρυσής Αυγής», που βρήκε ευκαιρία από ένα υποθετικό ρεπορτάζ στο διαδίκτυο με φανταστικές δήθεν προκλητικές δηλώσεις (φερόταν να αποκαλεί «ξυπόλητους τους Ελληνες αθλητές, που ζητούν δανεικά») της σημαιοφόρου της Γερμανίας αθλήτριας του χόκεϊ Νατάσα Κέλερ.

Στην ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ. αφού καλούνται οι Ελληνες αθλητές να παρελάσουν με μαύρα περιβραχιόνια για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα (λες και δεν είναι αποτέλεσμα των πολιτικών του συστήματος που υπηρετεί και ο ίδιος ο ΛΑ.Ο.Σ.) στο τέλος ειρωνικά επισημαίνεται ότι θα πρέπει η αποστολή να αποχωρήσει και να μπουν... επικεφαλής Σουδανοί. Αποδεικνύοντας έτσι για μια ακόμη φορά το πραγματικό του πρόσωπο με τις ακραίες εθνικιστικές και ρατσιστικές του απόψεις, που δηλητηριάζουν τη συνείδηση της νεολαίας και όλου του λαού.

Στην αντίστοιχη της φασιστικής «Χρυσής Αυγής», το εθνικιστικό μένος ήταν τέτοιο που δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο να διασταυρώσουν την είδηση βγάζοντας αμέσως ανακοίνωση που καλούσε τους Ελληνες αθλητές να δείξουν την ελληνική υπεροχή και ανωτερότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ