Παρασκευή 27 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΥΝΗΣΙΑ
Εργατικές διαδηλώσεις στην Σίντι Μπουζίντ

TYNIΔA.--

Με προειδοποιητικά πυρά και δακρυγόνα αντιμετώπισε η αστυνομία τους διαδηλωτές (κατά κύριο λόγο ωρομίσθιοι) έξω από την έδρα της νομαρχίας της Σίντι Μπουζίντ, που απαιτούσαν να τους δοθούν τα δεδουλευμένα τους καθώς δεν έχουν πληρωθεί εδώ και βδομάδες.

Οι εργάτες διαμαρτύρονται εδώ και μέρες, ενώ χθες μαζί τους ένωσαν τις δυνάμεις τους και οι άλλοι εργαζόμενοι μετά από κάλεσμα των συνδικάτων. Πρόκειται για την πόλη όπου τον Ιανουάριο του 2011 ξεκίνησαν οι λαϊκές κινητοποιήσεις την Τυνησία, μετά την αυτοπυρπόληση ενός πλανόδιου μικροπωλητή μπροστά από τη νομαρχία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το αυταρχικό καθεστώς του Μπεν Αλι. Οι διαδηλώσεις στην Τυνησία οδήγησαν στην αποπομπή του Μπεν Αλι, ωστόσο άλλες μερίδες της αστικής τάξης χειραγώγησαν το λαό, για να παραμείνουν στην εξουσία.

Η επίθεση της αστυνομίας στις χθεσινές διαδηλώσεις προκάλεσαν και διεύρυνση των συγκρούσεων καθώς οι διαδηλωτές στράφηκαν και ενάντια στους αστυνομικούς κατηγορώντας τους ως την «αστυνομία του Μπεν Αλί», αλλά και τα τοπικών γραφείων του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος Ενάχντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ