Παρασκευή 20 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Να σταματήσει τώρα η φοροληστεία!

Φωνή καταγγελίας για τα φορολογικά χαράτσια, αλλά και διεκδίκησης πρόσθετων φοροαπαλλαγών για το λαό και συγκεκριμένων μέτρων ελάφρυνσης των μικρών ΕΒΕ, ύψωσαν οι επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και αυτοκινητιστές που ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ, συμμετέχοντας χτες το πρωί στην πορεία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Μετά από προσυγκέντρωση στις 9 το πρωί στην πλ. Κλαυθμώνος, ακολούθησε πορεία και συγκέντρωση αρχικά έξω από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης και στη συνέχεια στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, όπου έγινε δεκτή αντιπροσωπεία για να καταθέσει τις θέσεις της κινητοποίησης, μόνο μετά από την επιμονή των συγκεντρωμένων. Παραδόθηκε υπόμνημα με τις θέσεις της ΠΑΣΕΒΕ και τέθηκαν 3 άμεσα ζητήματα για: «Κατάργηση του νόμου που κατεβάζει το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ για το εισόδημα του 2012. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Να επανέλθει η αφαίρεση από το εισόδημα του ποσού των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ».

Οι απαντήσεις, όπως επισημαίνει η ΠΑΣΕΒΕ σε ανακοίνωσή της, υπήρξαν γενικόλογες: «Απέναντι στις προτάσεις μας, για συγκεκριμένα άμεσα μέτρα που θα ανακουφίσουν έστω και προσωρινά χιλιάδες συναδέλφους, που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης, που επιδεινώνεται από τα εξοντωτικά χαράτσια που η κυβέρνηση αρνείται να καταργήσει, εισπράξαμε γενικόλογες τοποθετήσεις. Οτι γενικώς συζητιέται το ζήτημα της αύξησης του αφορολόγητου ορίου στο εξευτελιστικό ποσό των 8.000 ευρώ. Οτι το θέμα της ασφαλιστικής ενημερότητας θα αντιμετωπιστεί στα πλαίσια της αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος. Οτι γενικά εξετάζεται το ζήτημα να συμπεριλαμβάνεται το ποσό των εισφορών στον ΟΑΕΕ στα έξοδα. Οπως είναι φανερό, οι απαντήσεις δεν δίνουν καμία διέξοδο στην κρίσιμη κατάσταση που βρίσκονται εκατοντάδες - χιλιάδες συνάδελφοί μας».

Η ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει επίσης ότι «την ώρα που η κυβέρνηση μαζί με τους λεγόμενους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ) είχαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για να κανονίσουν τη νέα επίθεση σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους της ΠΑΣΕΒΕ και δεκάδων Σωματείων και Ομοσπονδιών που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα άγρια φορολογικά μέτρα. Οι πόρτες του υπουργείου που είναι ορθάνοιχτες στους εκπροσώπους των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των μεγαλεμπόρων είναι κλειστές στους εκπροσώπους των αυτοαπασχολούμενων και των λαϊκών στρωμάτων. Μετά από την επιμονή μας, έγινε συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή, στον οποίο κατατέθηκε το υπόμνημα με τα αιτήματά μας».

Οι αγωνιστικές δυνάμεις των ΕΒΕ θα συνεχίσουν με την ίδια επιμονή. Η ΠΑΣΕΒΕ τονίζει ότι «το αντιμονοπωλιακό συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχίσει να παίρνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες και θα χρησιμοποιήσει κάθε μορφή πάλης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του και για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και της ΕΕ. Καλούμε, τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τις Επιτροπές Αγώνα και τις Λαϊκές Επιτροπές να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης των συναδέλφων.

Καλούμε τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους να δυναμώσουν την πάλη τους, να συμπαραταχθούν με τις αγωνιστικές δυνάμεις και την ΠΑΣΕΒΕ που σταθερά αγωνίζονται για την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας, για την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να βάλουμε φρένο!(2014-06-01 00:00:00.0)
Στο δρόμο του αντιμονοπωλιακού αγώνα η ελπίδα των μικρών ΕΒΕ(2013-11-21 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός για την Κοινωνική Ασφάλιση(2013-05-29 00:00:00.0)
«Πάρτε πίσω το φορολογικό έκτρωμα»(2013-01-31 00:00:00.0)
Αντίσταση στα σκληρά φορολογικά μέτρα(2012-07-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ